İstanbul Maratonu 44. kez koşuldu, kazananlar belli oldu

Dünyada bir kıtadan diğerine yapılan tek koşu olan İstanbul Maratonu, 44. kez koşuldu. Maratonu Kenya ve Etiyopyalı atletler kazandı. İstanbul Maratonunda Halk koşusu ise, yine renkli görüntüere sahne oldu.

44. İstanbul Maratonu, koşuldu.

Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda son bulan 42 kilometrelik parkuru, erkeklerde 2 saat 9 dakika 37 saniyeyle Kenyalı atlet Robert Kipkemboi birincilikle tamamladı. Kadınlarda ise kazanan, 2 saat 25 dakika 54 saniyelik dereceyle Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa oldu.

15 kilometre koşusuna ise, kadınlarda Türkiye damga vurdu. Aslı Şerife Sertçelik yarışı ilk sırada tamamlarken, Burcu Aktaş ikinci, Ezgi Keskin üçüncü oldu. 15 kilometre erkeklerde ise 46:11'lik derecesiyle Rus Rinas Akhmadeev birinci oldu.

44. İstanbul Maratonu’nda 8 kilometrelik halk koşusu, yine renkli görüntülere sahne oldu. Köprü üzerinde konser verenden, sosyal sorumluluk için koşuya katılanlara dek çok sayıda vatandaş, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne akın etti.

Bazı gruplar kadına şiddete, doğayı korumaya ve kansere dikkat çekmek için köprüyü yürüyerek geçti.

Bu yıl İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı da göç ve göçmenlere ilişkin kamuoyunda farkındalığın oluşturulması amacıyla, "Türkiye Göçü Yönetiyor" sloganıyla koşuda yer aldı.

Turistlerin de İstanbul Maratonu'na olan ilgisi dikkat çekti. Kimi turistler ellerinde Türk bayraklarıyla koştu.

# içişleri bakanlığı # istanbul maratonu