Messi'nin o hareketi neden tepki çekti? Tüm gerçekler | Utku Reyhan ve Beyhan Korkman anlattı

Dünya Kupası'nda Lionel Messi'nin kupa kaldırırken giydiği kıyafet tartışma yarattı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, batı gözlüğü ile bakan kişilerin böyle düşündüğünü ifade etti.

Yalancının Mumu programında Utku Reyhan ve Beyhan Korkman Dünya Kupası'nda Messi'nin kupa kaldırırken giydiği Katar geleneksel kıyafetini eleştiren kişilere tepki gösterdi. Katar üzerinden Arapları ve Müslümanları eleştiren kişilerin yalan ve hakaretlerine şahit olunduğunu söyleyen Reyhan, Fatih Altaylı ve İzzet Çapa'nın attığı tweetler ile ilgilide şunları söyledi: 

Örneğin Dünya Kupası Japonya'da düzenlenseydi ve Messi'ye Japon geleneksel kıyafeti giydirilseydi böyle bir tepki olmayacaktı. Ya da bir kowboy şapkası takılsaydı. Araplara yada Müslümanlara ait olamayn bİr kıyafet olmasaydı bu bir zımpırtı denerek bir halkın geleneksel kıyafeti aşağılanmazdı ve böyle paylaşımlar yapılmazdı.

 Fatih Altaylı ve İzzet Çapa Messi'nin üzerinde Katar geleneksel kıyafeti varken kupa kaldırmasına Twitter üzerinden şöyle tepki göstermişlerdi: 

Messi'nin o hareketi neden tepki çekti? Tüm gerçekler | Utku Reyhan ve Beyhan Korkman anlattı - Resim : 1 

Messi'nin o hareketi neden tepki çekti? Tüm gerçekler | Utku Reyhan ve Beyhan Korkman anlattı - Resim : 2

# messi # dünya kupası # fatih altaylı # izzet çapa # Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan