TFF ligden çekilme kararını açıkladı: Süreç nasıl olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu, iki depremden etkilenen takımların ligden çekilme taleplerinin kabul edildiğini resmen açıkladı. Karar göre, takımlar hükmen mağlup sayılacak ve gelecek sezon bulundukları ligde mücadeleye devam edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de Hatayspor ile Gaziantep Futbol Kulübü; Spor Toto 1. Lig'de Yeni Malatyaspor ve Adanaspor; TFF 2. Lig'den Adıyaman Futbol Kulübü ve Diyarbekirspor; TFF 3. Lig ekipleri Kahramanmaraşspor, Niğde Anadolu Futbol Kulubü ve Malatya Arguvan Spor'un ligden çekilme taleplerini kabul etti.

Türkiye Futbol Federasyonu, ligden çekilme taleplerinin kabulü ile birlikte, bu kulüplerin 2022-2023 futbol sezonunda 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik sayılmasına, rakip takımların 3-0 galip sayılmasına karar verdi. Federasyon kararlarında, liglerden çekilen kulüplerin 2023-2024 futbol sezonunda; bulundukları liglerde sportif faaliyetlerine devam edileceği belirtildi. Profesyonel liglerden çekilen takımların sezonun kalan kısmına ait TFF nezdinde doğan garanti alacaklarının da ödenmesine karar verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ortaklaşa deprem bölgesine yönelik olarak, “1000 Konteyner Projesi” başlattı. Proje için gerekli harcamaların TFF hesaplarından yapılmasına karar verildi. Konteyner projesinin finansmanı için 59 milyon TL’nin 2022-2023 Sezonu Naklen Yayın Dağıtım Havuzu'ndan alınacak. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un yayın havuz hak edişinden 5’er milyon TL, diğer Süper Lig kulüplerinden 3’er milyon TL azaltılarak projeye eklenecek.

Öte yandan çekilme kararı alan kulüplerin yabancı uyruklu futbolcuları Türkiye’deki kulüplere transfer olmaları halinde, bu sezon sonuna kadar A takımda yabancı oyuncu listesine en fazla 2 futbolcu daha yazabilecek. Bu futbolculardan biri sahadaki 8 yabancıya ilaveten aynı anda müsabakaya devam eden kadroda 9. yabancı futbolcu olarak sahada yer alabilecekler.

Spor Toto 1. Lig’de de çekilen kulüplerin yabancı futbolcuları transfer olabilecekler. Transferi yapan kulüpler A takım listesine en fazla iki futbolcu yazabilecek Bu futbolculardan biri sahadaki 5 yabancıya ilaveten 6. yabancı futbolcu olarak sahada yer alabilecek.

# deprem # olağanüstü hal # TFF # TFF 1. Lig # TFF 2. Lig # TFF 3. Lig # spor toto süper lig