Arslan'dan HDP'ye 'iş yükü' jesti

Anayasa Mahkemesi 60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yüksek yargıçların katıldığı törende Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan konuştu. Kapatma davalarında süreci yokuşa sürecek açıklamalarını sürdüren Arslan, mahkemenin iş yükünün fazla olduğunu savundu.

HDP'nin kapatılma sürecinde Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan tartışma yaratacak bir açıklama daha geldi.

Anayasa Mahkemesi 60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladı. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin katıldı. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de törende yer alan isimler arasındaydı.

Açılış konuşmasını Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan yaptı. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılma sürecine ilişkin daha önce "iş yükü" açıklaması yapan Arslan, aynı tavrını sürdürdü.

Mahkemenin önündeki 95 bin bireysel başvuruyu gerekçe gösteren Arslan, iş yükünün fazla olduğunu öne sürdü:

- İş yükü için iş birliğine ihtiyaç var. Bireysel başvuru sayısı inanılmaz bir hızla arttı. Şu an önümüzde 95 bin başvuru bulunmaktadır.

AYM Başkanının Konuşma metnindeki, "siyasi parti kapatma davalarına kadar hemen her görev alanıyla ilgili çok sayıda derdest dosyası bulunmaktadır" ifadesini okumaması da dikkatlerden kaçmadı.

İş yükünün azaltılması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini savunan Zühtü Arslan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a çağrı yaptı:

- Gerekli yasal düzenleme yapılmalıdır. Acilen müdahale edilmesi gerekir.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmanın ardından Anayasa Tarihi Galerisinin açılışını yaptı.

# chp # erdoğan # pkk # hdp # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # meclis # anayasa mahkemesi # kılıçdaroğlu # mustafa şentop # AYM # Zühtü Arslan