Tanrıkulu'ndan skandal ​"1915" paylaşımı

HDP'li Garo Paylan’ın sözde soykırımın tanınması için Meclis’e verdiği önerge tartışılırken bu kez CHP’den 1915 olaylarıyla ilgili tepki çeken açıklama geldi. HDP’li Paylan’a destek veren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz” ifadelerini kullandı.

İttifak ortağı HDP'ye soykırım kışkırtması tepkisi göstermeyen CHP'den skandal bir paylaşım da yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medyadan 1915 olayları ile ilgili yaptığı paylaşımda, "107 yıl önce 24 Nisan 1915'te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul'da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara'ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz" ifadelerini kullandı.

Paylaşıma sosyal medyada tepki yağdı. Çok sayıda vatandaş CHP'li Tanrıkulu'na tepki gösterdi.

Öte yandan HDP'li Garo Paylan'ın kışkırtma girişimine sessiz kalan CHP gelen tepkilerin ardından bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sözde soykırımın tanınmasını isteyen HDP’li Garo Paylan’ı isim vermeden eleştirdi.

Tarihte nelerin yaşandığına siyasetçilerin değil, tarihçilerin karar vereceğini belirten Öztrak, “Siyasetçinin görevi yasayla tarihten husumet çıkarmak değil; geleceği inşa etmektir” ifadelerini kullandı.

# istanbul # chp # ankara # soykırım # hdp # faik öztrak # ermeni # medya # 1915 # garo paylan # Sezgin Tanrıkulu