Keçiören Kaymakamlığı o iddiayı yalanladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Keçiören ilçesinde ziyaret ettiği ailenin evinde elektrik olmadığı iddiasına yalanlama geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, ziyaret gecesi evin elektiriğinin kesik olmadığını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen günlerde Ankara Keçiören'de ziyaret ettiği ailenin elektiriğinin kesik olduğunu iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun iddiasıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklama yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda evin o gün elektriklerinin olduğunu belirten Dönmez, Kılıçdaroğlu'na "Elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?" sorusunu yöneltti.

Konuyla ilgili bir açıklama da Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'den geldi. Açıklamada "Tesisatın 31 Mart'ta elektrik enerjisinin borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan'da elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir." denildi.

Keçiören Kaymakamlığı da ikametgahına 4 aydır elektrik verilmediği iddia edilen vatandaşın elektriğinin borcu nedeniyle dağıtıcı şirket tarafından 31 Mart'ta kesildiğini, 5 Nisan'da ödemenin yapılması üzerine açıldığını açıkladı.

Keçiören Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: 

“İlçemizde ikamet eden Güllü K. isimli vatandaşımızla ilgili olarak yapılan araştırmada; vatandaşımızın ikametgahının elektriğinin iddia edildiği şekliyle 4 aydır kesik olmadığı, borcu nedeniyle dağıtıcı şirket tarafından 31.03.2022 tarihinde elektriğin kesildiği, beş gün sonra 05.04.2022 tarihinde ödemenin yapılması üzerine elektriğinin açıldığı, vatandaşımıza 2021 yılında 2 kez yaptığı pandemi yardımı başvurusu ile ilgili olarak 2 kez pandemi desteği yapıldığı, 2022 Şubat ayında doğalgaz yardımı başvurusu neticesinde de 381 TL destek sağlandığı, ailenin, bugüne kadar pandemi ve doğalgaz yardımı dışında Kaymakamlığımıza herhangi bir başvurusu olmadığı anlaşılmış olup, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza başvuru yapmaları halinde kira, gıda, fatura, giyim, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü destek sağlanmaktadır” 
# chp # ankara # elektrik # kılıçdaroğlu # enerji # keçiören # kaymakamlık # elektrik faturası