HDP'li Garo Paylan'a tepki yağdı

HDP'li Garo Paylan’ın 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanınması için Meclis'e verdiği önergeye tepki yağdı. Toplumun her kesiminden gelen tepkiler PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması ve Paylan'ın vekilliğinin düşürülmesi talebinde birleşti. Hükümetten gelen açıklamalarda da uluslararası hukuk nezdinde geçersiz bu girişimin reddedildiği belirtildi.

HDP'den gelen " soykırım" kışkırtmasına tepki çığ gibi büyüdü.


 BEKİR BOZDAĞ: "HDP'Yİ VE PAYLAN'I KINIYORUM"

Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop,bu iftira teklifini işleme koymayarak müfteri milletvekiline aynen iadesi doğru karardır. Ayrıca bu teklif, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılamadır. Soykırım iftirasını kanun teklifine dönüştüren müfteri milletvekili Garo Paylan’ı ve buna izin veren HDP’yi kınıyorum.


PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Garo Paylan'ın 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanınması yönünde Meclis'e verdiği önerge tartışılmaya devam ediyor. Paylan'a toplumun her kesiminden tepki yağdı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Türk tarihinde soykırım yoktur" dedi. Yıldız, açıklamasında ABD'ye de tepki gösterdi.

 PKK/KCK terör örgütünün hamisi ABD, çeşitli köklerden gelen 100 milyon yerli katledilerek kurulmuş bir devlettir. Diplomatlarımızı kahpe pusularda şehit eden Ermeni terör örgütleri ve gayrımüslüm tebaayı kışkırtan Amerikalı Protestan misyonerlerin faaliyetleri unutulmadı.


HDP'li Paylan'a bir tepki de Türk Eğitim-Sen'den geldi. Genel Başkan Talip Geylan, Paylan'ın vekilliğinin düşürülmesini istedi.

HDP'nin "soykırım" girişimine ittifak ortağı CHP'den tepki gelmemesi ise dikkat çekti.


# chp # abd # türkiye # pkk # mhp # soykırım # hdp # terör # meclis # türk # ermeni # garo paylan