FETÖ yeniden kamuya sızma peşinde

Amerikancı darbe girişiminin ardından kamu kurumlarından büyük ölçüde tasfiye edilen FETÖ, sızmak için yeni arayışlara girdi. İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapora göre terör örgütü, yeni yapılanmasını ağırlıklı olarak örgüt üyesi ailelerin çocukları üzerine kurdu. Kamuda özellikle girilmesi istenen görevler için yetiştirilen öğrencilere ''elit öğrenci'' deniliyor. FETÖ'nün Hedefleri ise eğitim, hukuk ve tıp fakülteleri.

15 Temmuz'da ezilen FETÖ, kamuda kritik yerlere yeniden yerleşmek için arayış içinde.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, istihbarat birimleri bir rapor hazırladı. Rapora 2018'den itibaren yeniden yapılanmaya başlayan örgütün ilk hedefi kamuda kaybettiği etkinliği yeniden kazanmak. Bu nedenle örgüt güncel yapılanmasını örgüte müzahir ailelerin çocukları üzerine kurdu.

Kamuda özellikle girilmesi istenen görevler için yetiştirilen öğrencilere ''elit öğrenci'' deniliyor. Hedefler eğitim, hukuk ve tıp fakülteleri. Örgütsel motivasyonu diri tutmak için üniversite, lise ve ortaokul düzeyinde öğrenci kampları bile düzenleniyor.

Elit öğrencilerin, KHK ile kapatılan FETÖ'ye ait kurumlarda çalışan ya da kamu görevinden ihraç edilen FETÖ'cü öğretmenlere zimmetlendiği tespit edildi. Raporda, elit öğrenci projesinin devamlılığını sağlamak için nasıl organize olunduğu da anlatıldı.

FETÖ'cü öğretmenlerin adli işlem yapılmayan örgüt mensuplarının ortaokula giden çocuklarına özel ders verildiği ve eğitim koçluğu adı altında görüşmeler yapılarak örgüte eleman kazandırıldığı belirlendi.

Örgüt tercih planlaması için ''tespit'' ve ''söz alma'' isimli tablo da hazırladı. ''Tespit'' tablosunda öğrenci yapılanmasında yer alma potansiyeli olan öğrencilerin yer aldığı belirtildi. ''Söz alma'' tablosunda ise öğrenci yapılanmasında yer alacağına söz veren öğrencilerin isim ve özgeçmişleri yer aldı.

Raporda, örgüt imamlarıyla öğrencileri bir arada tutmak için yaz aylarında üniversite, lise ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler için kamp düzenlendiği anlatıldı. Üniversite öğrencilerinde 4-5 gün, 12'nci sınıflarda 10 gün, 9-10-11'nci sınıflarda 7 gün, 6-7-8'inci sınıflarda ise 6 gün olacak şekilde yaz kampı düzenlediği belirtildi.

# fetö # 15 temmuz # haber # örgüt # organize suç # Fethullahçı Terör Örgütü # yeni şafak