FETÖ-PKK destekli Kaftancıoğlu ittifakı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 aylık hapis cezasının onanması 6’lı masayı bir kez daha PKK ve FETÖ ile bir araya getirdi. CHP’den HDP’ye İyi Parti’den FETÖ’ye kadar Kaftancıoğlu ittifakı kuruldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 aylık hapis cezasının onanması 6’lı masayı bir kez daha PKK ve FETÖ ile bir araya getirdi. CHP’den HDP’ye İyi Parti’den FETÖ’ye kadar Kaftancıoğlu ittifakı kuruldu.


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 3 davadan aldığı cezaları Yargıtay’ın onanması 6'lı masayı PKK ve FETÖ ile buluşturdu. Peş peşe gelen açıklamalarla Kaftancıoğlu ittifakı kuruldu.

Önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter’dan, “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” talimatını verdi. Sonrada kendisi İstanbul İl Başkanlığı’na gitti. Kılıçdaroğlu’nu Yargıtay’ın 4 yıl 11 ay hapis cezasını onadığı Kaftancıoğlu karşıladı. Sonra da kameralar karşına geçti Kılıçdaroğlu, elindeki metni okudu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

CHP’nin İstanbul İl Başkanı'na siyasi yasak getirilmesi 6’lı masa bileşenleri ile PKK’nın yasal uzantısı HDP’yi ve Fethullahçı Terör Örgütü’nü de hareketlendirdi. 6 parti artı PKK ve FETÖ Kaftancıoğlu konusunda aynı düzlemde konumlandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “az kaldı” etiketi ile Kaftancıoğlu’na desteğini açıkladı. Akşener, “Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “adalet bir gün herkese lazım olur” derken Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz” tivitini attı. Siyasete gözdağı verildiğini savunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız” ifadeleri ile Kaftancıoğlu’na sahip çıktı.

6’lı masa ile HDP, Kaftancıoğlu ittifakında buluştu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Siyasetin yargı eliyle dizayn edilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz, reddediyoruz” dedi. Beştaş sözü HDP’nin eski eş başkanı terör suçu nedeniyle hapis yatan Selahattin Demirtaş’a getirdi.

FETÖ’cüler de Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararından fayda arayışına girdi. FETÖ’cü Emre Uslu, Canan Kaftancıoğlu’nu CHP içindeki 3-5 iyi isimden biri olarak tanımladı. Kararı da KHK’lılarla kıyasladı. CHP iktidarında aklanacak KHK’lılar gibi Kaftancıoğlu’nun da aklanıp CHP’ye dönmesini istedi.

# istanbul # chp # türkiye # fetö # pkk # hdp # İyi Parti # terör # kemal kılıçdaroğlu # yargıtay # terör örgütü # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # deva partisi # meral akşener # tayyip erdoğan # khk # hapis cezası # ittifak # saadet partisi # istanbul il başkanı # selahattin demirtaş # Partisi # Temel Karamollaoğlu # Gelecek Partisi # Canan Kaftancıoğlu # Meral Danış Beştaş # Emre Uslu # hdp grup başkanvekili