Türkiye'nin veto mesajına ABD'den açıklama

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya tavrı ile ilgili NATO, ABD ile Almanya'dan peş peşe açıklama geldi. Almanya ve NATO, Türkiye'nin endişelerinin ciddiye alınmasının önemli olduğunu söyledi. ABD ise Türkiye'nin veto ettiği üyelikler ile ilgili mutabakata varılacağını umduğunu belirtti.

Tüm dünyanın gözü İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili Ankara'nın atacağı adımda. Türkiye'nin verdiği veto mesajı ile ilgili NATO, ABD ve Almanya'dan açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda konuşan NATO Genel Sekteri Jeans Stoltenberg (Yan Sıtoltınberg) Sosyal medyadan açıklama yaptı. Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu belirten Stoltenberg, güvenlik endişelerinin giderilmesini gerektiğini ifade etti.

Benzer bir açıklama Almanya'dan geldi. Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht ( Kristin Lambreht) , Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin endişelerinin ve argümanlarının ciddiye alınmasının önemli olduğunu söyledi.

Lambrecht, "Türkiye'nin de buna ikna olacağına inanıyorum" dedi.

Beyaz Saray sözcülüğü görevini yeni devralan Karine Jean-Pierre de ilk kez basın toplantısı düzenledi. Pierre, iki ülkenin olası NATO üyeliğine ilişkin, Türkiye ile mutabakata varılmasını umduklarını belirtti.

# abd # ankara # türkiye # isveç # Mevlüt Çavuşoğlu # nato # savunma # dışişleri # finlandiya # veto