Konya'da bir ilk güvenli bisiklet yolu

Konya’da öğrenciler okullarına güvenli bisiklet yolu ile gidiyor. Türkiye’nin en fazla bisiklet kullanan ve 550 kilometre ile en uzun bisiklet yolu ağına sahip şehri Konya’da, örnek bir bisiklet projesi hayata geçirildi. Projenin detayları, haberimizde...

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başlattığı uygulama ile Konya’da öğrenciler artık okula bisikletle güvenle gidecek.

Konya, 550 kilometre ile Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip. Konya Büyükşehir Belediyesi de çocukların bisikletle okula gidiş yollarını daha güvenli hale getirmek için “Güvenli Okul Yolları Projesi”ni başlattı.

Bu kapsamda pilot bölge olarak Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu belirlendi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, sabah bisikletlerle okullarına giden öğrencilere eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, proje kapsamında polis ve zabıtaların çocukların geçiş güzergahını güvenli hale getireceğini kaydetti.

Bisikletle okula giden öğrenciler, projeden memnun...

# polis # türkiye # milli # proje # Konya # öğrenci # emniyet # bisiklet # belediye