Poyrazköy kumpası davasında yeni gelişme

FETÖ’nün TSK’yı dizayn etme amacıyla tertiplediği Poyrazköy kumpası davasında yeni gelişme yaşandı. Kumpasta görev alan 48 hakim ve savcı hakkında 23 yıldan 64 yıl 6 aya kadar değişen oranlarda hapis cezası talep edildi.

FETÖ'nün TSK'yı dizayn etme amacıyla tertip ettiği Poyrazköy kumpas davasında soruşturma tamamlandı.

Aralarında firari savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'in de bulunduğu 48 hakim ve savcı hakkında 23 yıldan 64 yıl 6 aya kadar değişen oranlarda hapis cezası talep edildi.

Amirallere Suikast soruşturmasında tutuklama kararı verilince intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar dahil 92 kişi ve kuruluş, 'müşteki' olarak iddianamede yer aldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde, Öz ve Seçen'in "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "Haberleşmenin gizliliğini ihbar etmek", "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak", "Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "Gizliliğin ihlali", "Suçluyu kayırma", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından 23 yıldan 64 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

İddianamede hakim ve savcılar üst akıl tarafından ortak bir merkezde hazırlanan kumpasta rol alan örgüt üyesi olarak tanımlandı.

Planlı ve sistematik şekilde yürütülen bir organizasyonun parçası olarak mesleğin şeref ve onurunu bozan, mesleğe olan genel saygı ve güveni gideren nitelikte eylemlerde bulunup, gerçekte olmayan örgütlenmenin bulunduğuna dair algı yarattıkları vurgulandı.

# fetö # tsk # hakim # cumhuriyet # savcı # kumpas # ali tatar # Zekeriya Öz # poyrazköy # fikret seçen # ahmet tatar