Dikmen vadisi'nde rant ihalesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi’nde yer alan büyük bir bölgeyi satışa çıkardı. 35 bin metrekarelik arsada 49 katlı binalar inşa edilecek. Başkentin önemli yeşil alanlarından olan vadiyi betonlaştırma girişimleri daha öncede gündeme gelmiş ve dava konusu olmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Vadisi’nde büyük bir bölgeyi satışa çıkardı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, başkentin önemli hava koridorlarından ve yeşil alanlarından olan vadinin rant uğruna betonlaştırılması yeniden gündeme geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi’nin 35 bin metrekarelik bir parçasını daha satışa çıkardığını duyurdu. Belediyeye bağlı Portaş isimli şirket, 49 kat ve 2,8 emsal hakkı ile 167 milyon 250 bin lira muhammen bedelle alanı ihaleye sunduğunu bildirdi.

Başkentin kliması olarak da nitelenen Dikmen Vadisi’ndeki yüksek katlı yapılaşma geçmişte ve yakın zamanda pek çok kez yargıya taşınmıştı. Şehir Plancıları Odası’nın vadideki yüksek katlı inşaata izin veren kararlara karşı açtığı dava belediye aleyhine sonuçlanmıştı.

Ankara’nın tarihi ve kültürel dokusu ile kent varlıklarını korumak amacıyla çalışmalar yapan Elde Var Ankara Derneği de Dikmen Vadisi’ndeki satışa tepki gösterdi. EVADER Denetleme Kurulu Başkanı Feyzullah Öztürk, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Dikmen Vadisi’nde betonlaşmayı sürdürdüğüne dikkat çekti.

Öztürk “Burada dikkat çeken bir nokta önceki belediye başkanını kenti betonlaştırmakla eleştirenler şimdi kendileri betonlaştırıyorlar.” dedi.

"Vadi ve çevresindeki tüm boş arazi halka açık yeşil alan olarak düzenlenmelidir"diyen Öztürk,. "Kamucu, halkçı bakış açısı bunu gerektiriyor. Gezi Parkı ve Atatürk Havalimanı’nda hassasiyet gösterenlerin Dikmen Vadisi’nde de hassasiyet göstermesini bekliyoruz.” diye uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi’ndeki satışının ilanı Cumhuriyet, Medyascope, T24 gibi haber sitelerinde yer aldı. Reklam alanlar yayın kuruluşları önceki başkan Melih Gökçek’in Dikmen Vadisi’ndeki yapılaşma politikasına şiddetle karşı çıkmıştı

Gökçek döneminde etkin olan bazı kitle örgütleri ve meslek odaları da bu satışı görmezden geldi. Dikmen Vadisi için militan eylemler düzenleyenlerin suskunluğu dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı PORTAŞ adlı şirketin hedefleri arasında “sosyal ve ticari konut ihtiyacının karşılanması” maddesi bulunmasına rağmen şirketi konut yapmak yerine arsaları satışa çıkarması da eleştiri konusu oldu.

# ankara # cumhuriyet # Konut # t24 # oldu # Mansur Yavaş # aydınlık # melih gökçek # Başkan # bin # Ankara Büyükşehir Belediyesi # başkent # belediye # büyükşehir # rant # betonlaşma # medyascope # feyzullah öztürk # portaş