Memur-Sen'den ek gösterge açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ile ilgili açıklama yaptı. Düzenlemenin 5 milyon 300 bin kişi kapsamasından memnun olan Yalçın, “Ancak tazminat yansıtma oranlarında net bilgi olmadığı için memnuniyetsiz bir kitle söz konusu” dedi.

Memur Sen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 3600 ek gösterge düzenlemesini değerlendirdi. Genel Başkan Ali Yalçın, belirsizlikler nedeniyle memnuniyetsizlik olduğuna dikkat çekti.

Çalışmaya göre yardımcı hizmetler sınıfındakiler de dahil olmak üzere 5 milyon 300 bin kamu görevlisinin tamamı, önümüzdeki yılbaşından itibaren düzenlemeden yararlanabilecek. 5 milyon 300 bin kamu çalışanını kapsamasından mutlu olduklarını belirten Memur Sen Genel Başkanı, net bilgi olmadığı için memnuniyetsiz bir kitle olduğuna dikkat çekti:


- Ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin insanı içine alması dolayısıyla bu açıdan memnuniyet verici. Fakat tazminat yansıtma oranlarında da bazı iyileştirmeler yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgi net olarak ortada olmadığından kaynaklı, memnuniyetsiz bir kitle söz konusu. Bu iyileştirmeye açık alanlar güçlendirilebilir anlamına geliyor. O yüzden çalışmayı başlı başına kıymetli buluyoruz.


Memur-Sen’in önerilerinin dikkate alındığını vurgulayan Yalçın, “Çalışmada bazı önerilerimiz tamamen dikkate alınmış. Sadece 4 meslek grubu mu birinci dereceye yükseldiğinde lisans ve ön lisans mezunları 3600 olacak, yoksa tüm meslek grupları mı olacak kısmında şu an net cümle kuramıyorum. Hangisi olduğunu ancak taslağı gördüğümüzde anlayabiliriz. Ama şu bir gerçek herkesin ek göstergesinde belli artışlar öngörülmüş durumda” ifadelerini kullandı.

# erdoğan # cumhurbaşkanı # 3600 ek gösterge # sendika # Ali Yalçın # bin # memur # memur sen # 3600 # ek gösterge