''Tüm polislere tahsil farkı gözetmeksizin verilmeli''

Kamu çalışanı ve emeklisinin dört gözle yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde kapsam belirlendi. 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Emekli Polis Zeki Kılınç, üniversite okuma fırsatı bulamayan özel harekât ve diğer polislerin kapsam dışı kalmasını eleştirdi. Kılınç, 3600 ek göstergenin ‘tahsil farkı gözetmeksizin’ verilmesini istedi.

2008 yılından bu yana emniyet teşkilatına 3600 ek göstergenin ‘tahsil farkı gözetmeksizin’ verilmesi için mücadele ediliyor. 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Ancak kapsam dışında kalanlar da oldu.

15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç, üniversite okuma fırsatı bulamayan özel harekât ve diğer polislerin kapsam dışı kalmasını eleştirdi:

- İçişleri Bakanlığına bağlı olarak birlikte görev yaptığımız Jandarma teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetler, eee onlar şuanda 4200 ek gösterge alıyorlar. Teröre karşı 40 yıldan beri mücadele eden benim baş komiserlerim, benim polis arkadaşlarım, benim özel harekâtçı arkadaşlarım canlar verdiler, kanlar verdiler, ve onların ek göstergeleri şuanda nedir biliyor musunuz? Bir lise mezunu arkadaşım benim 1700. 1700 nere efendim 4200 nere.

Emniyet-Sen’in kurucularından Kılınç, Ulusal Kanal’a konuştu. Ayrım yapılmamasını istedi:

- İmamlar, Diyanet’te çalışan arkadaşlar beni yanlış anlamasın. Bizler Türk Silahlı Kuvvetlerinde Jandarma teşkilatıyla birlikte aynı konumda olmamız gerekirken biz niye imamlarla birlikte aynı konumda olalım. Ben küçümsemiyorum asla baş tacı hepsi. Peki şuanda bunlar dağda birlikte görev yapıyorlar. Birlikte kol kola. Birisi şehit oluyor birisi gazi. Peki bu ayrımcılık, öz evlat, üvey evlat muamelesi nedir?

Emekli Polis Kılınç, verilen sözleri hatırlattı:

- Dünya milletlerine bir bakın şöyle emsali var mı Türk polisinin? Bugün polislerin hakkını savunacak birisi varsa en başta Sayın Soylu’nun olması gerekiyor. Sayın Bakanım, sizler gittiğiniz yerde polis derneklerinde özel harekâtta karakollarda 3600 konusu açıldığı zaman peki efendim sizler söz vermediniz mi? Bugün 100 tane polis arkadaşımı çağırsanız şuraya davet etseniz, ahirete göçüp gitmeden önce, son bir isteğiniz nedir diye sorsanız, sadece ve sadece 3600 derler.

Zeki Kılınç, polis teşkilatının tamamı için 3600 ek göstergenin ‘tahsil farkı gözetmeksizin’ verilmesini istedi:

- Bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu bu adaletsizliği bu adil olmayan hususun bir an önce kanun ve yasalar daha işte resmi gazetelerde yayınlanmadan, Meclis’e gelmeden bir şekilde düzeltilmesini talep ediyorum. Emniyet teşkilatının şuandaki ve önceki emekli olan arkadaşlarımızın bir defaya mahsus olmak üzere ek göstergelerini 3600’e alalım. Bunu düzeltelim.
# meclis # emekli # ulusal kanal # türk # oldu # 3600 ek gösterge # mücadele # Ulusal # Temmuz # son