Çinsiad'dan Türk sanayicileriyle iş birliği mesajı

Çin Sanayici ve İşadamları Derneği, Türkiye'ye yaptığı ve yapacağı yatırımlarla ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. ÇİNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zhou Yanquan , birçok çinli yatırımcının Türkiye'ye doğrudan fabrikalar kurduğunu belirtti. Türkiye'nin Çin yatırımları için sıcak bir notla haline geldiğini söyleyen dernek başkanı, "İki ülke arasındaki ticaretin giderek büyüyeceğine inanıyoruz." dedi.

Yükselen asya ülkeleri arasında ekonomik iş birliği artıyor. Çin Sanayici ve İşadamları Derneği, Türkiye'ye yapacağı yatırımlarla ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.


ÇİNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zhou Yanquan, birçok Çinli yatırımcının Türkiye'ye fabrikalar kurduğuna dikkat çekti.

- Türkiye, Çin'den sonra en büyük ikinci üretim üssü. Dolayısıyla salgına rağmen ekonomideki büyüme ikiye katlandı. Herkes yatırım ölçeğini genişletiyor. Birçok Çinli yatırımcı Türkiye'de fabrikalar kuruyor. Şu anda en büyük yatırım, toplam 1,7 milyar ABD doları tutarındaki Şanghay Elektrik Enerjisi Şirketi'nin Türkiye'de yaptığı HUNUTLU termik santral projesi. Fotovoltaik ve çeşitli imalat endüstrilerinde de yatırımlarımız artıyor. Rakamlarla ilgili belirli bir istatistik yok, ancak yatırım oranlarında çifte büyüme bekleniyor.


Türkiye'nin Çin yatırımları için sıcak bir notla haline geldiğini söyleyen Çin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yen Şen Çoo, "İki ülke arasındaki ticaretin giderek büyüyeceğine inanıyoruz." dedi.

- Çin-Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin birbirine ihtiyacı olduğunu ve miktarlarının daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Türkiye, Çin yatırımları için sıcak bir nokta haline geldi. Rusya- Ukrayna savaşı, Türkiye'nin lojistik ve küresel ekonomik operasyonlardaki rolünü de tam olarak yansıtıyor. Çin-Türkiye ticaretinin giderek büyüyeceğine inanıyoruz.
# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # çin # iş adamı # sıcak # iş birliği # Ulusal # üretim # sanayici # çinsiad