CHP Özal’ın serbest kambiyo politikalarına sahip çıktı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ekonomide Türk lirasını güçlendirmek için atılan BDDK adımını hedef aldı. Turgut Özal’ın getirdiği serbest kambiyo rejiminde gedikler açıldığını söyleyen Öztrak “Türkiye’de serbest kambiyo rejimi kalmadı” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ekonomide Türk lirasını güçlendirmek için atılan BDDK adımını hedef aldı. Turgut Özal’ın getirdiği serbest kambiyo rejiminde gedikler açıldığını söyleyen Öztrak “ Türkiye’de serbest kambiyo rejimi kalmadı” diyerek şunları ifade etti:

- Rahmetli Turgut Özal zamanında geçtiğimiz, Serbest kambiyo rejiminde, Her gün bir başka gedik açılıyor. Hiç eğip, bükmeye gerek yok. Türkiye’de serbest kambiyo rejimi kalmamıştır.
- Piyasa nizamını, kambiyo rejimini param parça edip, Milleti döviz satmaya zorlayıp, Aldıkları her dövizi de satıp, Farklı bir sonuç bekliyorlar. Şimdi de sıra “Dövizin varsa kredi kullanamazsınız ha!” diyerek, Şirketlere zorla döviz sattırmaya geldi.
# chp # türkiye # kredi # ekonomi # türk # piyasa # Döviz # BDDK # turgut özal # CHP Sözcüsü Faik Öztrak # kambiyo rejimi # serbest kambiyo rejimi