TESK ücretsiz yolcularla ilgili açıklama yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’ndan halk otobüslerini kullanan ücretsiz yolcularla ilgili açıklama geldi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yolcular için verilen devlet desteğinin artırılması gerektiğini vurguladı. Desteğin yüzde 50’lerde kaldığını söyleyen Palandöken, desteğin yolcu başına verilmesi için de çağrı yaptı.

Petrol fiyatlarında özellikle mazot gibi benzin gibi gaz gibi yapılan zamlar gerçekten de vatandaşın halk otobüslerinde diğer otobüslerde en önemli etken.))
Halk otobüsünü kullanan ücretsiz yolcularla ilgili esnaflardan açıklama geldi:

- Bir de yaşlılarımız için sosyal hizmet amaçlı bunlara verilen bedava seyahat etme kolaylığı… Tabii vatandaşların bu, son derece makul. Ancak halk otobüsçüleri, bu fiyatlardan son derece rahatsızlar.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ücretsiz yolcular için verilen devlet desteğinin yüzde 50’lerde kaldığını söyledi. Desteğin artırılması gerektiğini vurguladı:

- 4 yıl önce verilen tarifi üzerinden yapılan desteklere son aylarda bile yapılan petroldeki zamlar, dolayısıyla bu verilmiş olan devletin vermiş olduğu sözde destek, yeterli gelmiyor.


Palandöken, desteğin otobüs başına değil, yolcu başına verilmesi için de çağrı yaptı:

- 50 yolcudan neredeyse yüzde 25’inden fazlası bu taşınan sosyal destekli ya da kamu görevlilerinden, diğerleri de yeterli gelmiyor. Esnaf para kazanmasını bir yere bırakın. Günlük hayatlarını idame ettirecek kadar kazanç elde edemiyor.
# türkiye # açıklama # petrol # Toplu Taşıma # son # TESK # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu # önemli # TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken