TSK envanterine 5 ATAK helikopteri daha teslim edilecek

T129 ATAK Projesi’nde teslimatlar hız kesmeden devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, yıl sonuna kadar 5 adet ATAK helikopteri daha Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilecek. TSK envanterindeki ATAK sayısının da 2023’e kadar 91’e çıkarılması hedefleniyor.

Milli taarruz helikopteri ATAK, Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

T129 ATAK Projesi kapsamında üretimler hızlı bir şekilde sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde operasyona hazır 57 adet ATAK helikopteri bulunuyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre yıl sonuna kadar beş adet ATAK helikopteri daha Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilecek. TSK envanterindeki ATAK helikopteri sayısının 2023’e kadar ise 91’e çıkması hedefleniyor.

ATAK helikopteri, gece ve gündüz şartlarında yüksek manevra ve performans kabiliyeti ile TSK’nın sınır içi ve dışı operasyonlarında büyük bir rol oynuyor.

T129 ATAK, yakın hava desteği görevleri için 76 adete kadar güdümsüz roketler ve 500 adet mühimmat kapasiteli 20 milimetre top kullanabiliyor. ATAK, çok amaçlı görevlere uygun olarak da 8 adet UMTAS AntiTank Füzesi, 16 adet CİRİT Lazer Güdümlü Füze, 8 adet STINGER Hava-Hava Füzesi barındırıyor.

# türkiye # Türk Silahlı Kuvvetleri # milli # türk # atak # çok # Milli taarruz helikopteri