Ali Koç UEFA'nın çifte standartını eleştirdi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli taraftarların yaptığı Putin tezahüratı için Ukrayna'dan özür dilemeyeceklerini açıkladı. Ukrayna'nın Dış işleri sözcüsünün açıklamalarına tepki gösteren Koç, "hadsiz söylemleri sonrasında o bizden özür dilemeli." ifadelerini kullandı. Koç takımına soruşturma başlatan UEFA'ya da tepkiliydi.

Taraftarın attığı Putin tezahüratıyla ilgili konuştu. Ukrayna'dan özür dilemeyeceklerini belirterek Ukrayna'nın Dış işleri sözcüsüne de tepki gösterdi.

Takımının Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dinamo Kiev ile oynanan Şampiyonlar Ligi rövanş maçında Fenerbahçeli taraftarların attığı ' Vladimir Putin' tezahüratlarına ilişkin açıklama yaptı.

Koç takımına soruşturma başlatan UEFA'ya da tepkiliydi. UEFA'nın çifte standart uygulamaması gerektiğini vurguladı.

27 Temmuz'da Dinamo Kiev maçında Fenerbahçeliler tribünlerden "Vladimir Putin" tezahüratı yapmıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fenerbahçe taraftarlarını kınayarak, “Ukrayna, Vladimir Putin'i Türk futbol sahasında 2-1 skoru ile yendi. Türkiye'de darbe yediler, Ukrayna'da da darbe yerler. Türk taraftarlara kazananın tarafında olmayı tavsiye ediyoruz” demişti.

Olayın ardından açıklama yapan Fenerbahçe yönetimi "Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu kesinlikle kabul etmiyoruz." denildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ise "Viladimir Putin tezahüratı tabii ki çirkin ve kabul edilemez. Ancak bir grubun anlık tepkisini tüm taraftara ve camiaya maletme çabası da o tezahürat kadar çirkin!" paylaşımı yapmıştı.

Maç sonrası açıklama yapan Fenerbahçe Eski Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu Fenerbahçe taraftarına sahip çıkarak "Putin tezahüratında ırkçı veya kötü söylem yok" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından UEFA, tezahüratlar nedeniyle sarılacivertli ekibe soruşturma başlattı.

# UEFA # türkiye # Ukrayna # fenerbahçe # türk # vladimir putin # şampiyonlar ligi # Temmuz # ali koç # Dinamo Kiev # uğur dündar # dışişleri # kiev # Şekip Mosturoğlu # Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü # Oleg Nikolenko