Ulusal yapay zekâ stratejisi hamlesi belirlendi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni yapay zeka stratejisini belirledi. “Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi Hamlesi” ile yetkin kişiler sektöre kazandırılacak, eğitim ve sertifika programları düzenlenecek, istihdam sağlanacak.

Türkiye yapay zeka teknolojisinde söz sahibi olabilmek için yeni bir adım attı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapay zekaya ilişkin yeni stratejisini belirledi. Yapılan 4 yıllık planda, sektöre yetkin kişiler kazandırılarak istihdam sağlanmak hedefleniyor.

Atılacak adımlar kapsamında ilk olarak sektördeki yapay zekâ teknolojisinin kullanıldığı alanlarda iş gücü için yetkinlik alanları ve sayılarına yönelik mevcut durum tespiti yapılacak. Beraberinde ise ihtiyaç alanları belirlenerek, sektöre yönelik istihdam sağlanması amaçlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı , Proje kapsamında yapay zekâ eğitimleri verilerek, sertifika programları düzenleneceğini duyurdu.

Türkiye’nin dünyada söz sahibi ülkeler arasına girmesi hedefi ile başlatılan " Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi Hamlesi” için atılacak adımlar kamuoyu ile paylaşıldı.

"Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Hamlesi” ile yapay zeka uzmanlığının artırılmasına yönelik sektörel beceri haritaları oluşturularak, alanında yetkin ve deneyimli kişiler sektöre kazandırılacak. Yapay zeka programının desteklenmesi ve yaygınlaşması için kamu kurumlarına destekler de artırılacak.

# türkiye # cumhurbaşkanlığı # teknoloji # Ulusal # ilk # yapay zeka # Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı # Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı