Çin topçu eğitimiyle savaş becerilerini geliştiriyor

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun bazı birlikleri , HKO'nun kuruluşunun 95. yıldönümünü kutlamak ve birliklerin savaş kapasitesini güçlendirmek için bir taktik eğitim sahasında çok sayıda topçu silahını içeren gerçek zamanlı tatbikatlar gerçekleştirdi .

Tibet Askeri Komutanlığı, uyarlanabilirliği ve vuruş kabiliyetini test etmek için yakın zamanda yüksek irtifa alanlarında topçu tatbikatları gerçekleştirdi.

Tibet Askeri Komutanlığı'na bağlı bir tugay , Tibet Özerk Bölgesi'ndeki Himalayaların güney ve kuzey eteklerinde, deniz seviyesinden 4.500 metreden fazla yükseklikte, 24 saat canlı ateş eğitimi tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatlar, birliklerin savaş becerilerini etkili bir şekilde geliştirdi.

Plato, topçu ateşi üzerinde büyük etkisi olan düşük sıcaklık, ince hava ve değişen rüzgar yönleriyle bilinir. Askerlerin isabetli vuruş yapabilmeleri için atış verilerini sürekli olarak düzeltmeleri gerekir.

Jian, Tibet Askeri Komutanlığı altındaki bir tugayın topçu birliğinin topçusu Zhou, "Nişancının verileri ustaca ve doğru bir şekilde hesaplayıp girebilmesi, canlı atışın doğruluğu için çok önemlidir. Bir hata olduğunda, topun etkisini etkileyecektir. Hedefi doğru bir şekilde imha etmek bizim için çok büyük bir testtir" dedi. 

Tibet Askeri Komutanlığı'na bağlı bir tugay komutanı Liang Kun, "Ateş saldırı birimlerini esnek bir şekilde seçiyoruz ve soruşturma, hassas saldırı ve atış menzili gibi taktik operasyonlar yürütüyoruz. Bu, çeşitli topçu parçalarının sinerjik savaş etkinliğini etkin bir şekilde test edebilir" dedi. .

Ek olarak, Çin'in merkezindeki Hubei Eyaletindeki bir hava savunma tugayı, gerçek savaş senaryolarında birkaç tur tatbikat düzenledi.

"Hava indirme operasyonunun ilk aşamasında, personel ve teçhizat nispeten dağınık, bu da düşman tarafından saldırıya uğraması kolay. Bu, personel ve teçhizat kombinasyonunu hızlı bir şekilde gerçekleştirmemizi, zırhlı birliğin ateş gücü avantajlarını tam olarak kullanmamızı gerektiriyor. ve araca monteli topçu ve birlik montajı ve konuşlandırılması için koşullar yaratır," dedi.

Komutanlardan emir aldıktan sonra askerler hemen düzene göre dağıldı ve kamyona monteli topçuları buna göre yerleştirdi.

Hava tugayı lideri Ma Tianhua "Savaş sürecinin tamamı, saldırı rotalarının nasıl seçileceği, ateş gücünün nasıl kullanılacağı ve insanlar ile araçlar arasında nasıl koordinasyon sağlanacağı gibi kapsamlı savaş becerilerimizin bir testidir. ateş gücü saldırısının ideal etkisi," dedi.

Hava indirme tugayı tabur komutanı Yang Pingchuan, "Eğitim arka planını gerçek vakalara göre belirledik, savaş alanı ortamını benzer araziye göre belirledik ve birliklerin karmaşık ortamlarda muharebe görevlerini yerine getirme yeteneklerini kapsamlı bir şekilde test edip yumuşattık" dedi.

# çin # savunma # ilk # çok # Çin Halk Kurtuluş Ordusu # Tibet Askeri Komutanlığı