Çin donanması yeni silahlarıyla savaşa hazırlanıyor

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanmasının bir test ve eğitim alanında , bir insansız hava aracı (İHA) istasyonu, son zamanlarda yüksek hassasiyetli bir hedef tedarik görevini tamamladı ve nihai performansı test etmek için belirli silah ve teçhizat platformlarına birden fazla saldırı başlattı.

Bir test alanındaki bir fırlatma ve geri dönüş üssünden bazı kırmızı askeri dronlar havalandı ve bu tatbikatta kırmızı tarafın hedeflerine saldırmak için mavi tarafın saldırı uçakları ve elektromanyetik karıştırıcıların rolünü oynadı. Hedef dronlar havalandıktan sonra havadaki tutumunu hızla ayarladı ve hedef alana girdikten sonra saldırı başlatmaya hazırlandı.

Yer bölmesinde, telemetri operatörü ve uzaktan kumanda operatörü, her bir drone'nun amaçlanan rotada yüksek hassasiyetle manevra yapmasını sağlamak için birlikte çalıştı.

"Hedef uçak havadayken, karada ve denizde korunan kilit hedeflerimizden bazılarını tehdit eden herhangi bir acil durum söz konusu ise, yer kontrol istasyonumuz acil paraşüt uygulayarak manuel müdahale yapacak ve plana göre güvenlik kontrolünü gerçekleştirecektir. Bir deniz İHA üssünün genelkurmay başkanı Tang Qingming, "açma ya da acil dönüş" dedi.

Her görevde, hedef füzenin ve hedef uçağın uçuş durumu, yüksekliği ve hızı gibi önemli veriler dinamik olarak izlenmeli ve gerçek zamanlı olarak ayarlanmalıdır.

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning Eyaletindeki Juehua Adası'nın test alanında görevi tamamlamak için iki tür ölçüm ve kontrol ekipmanı bulunuyor. Biri, hedef sinyali güvenli bir şekilde yakalayabilen, takip edebilen ve kontrol edebilen telemetri ekipmanıdır. Diğeri ise daha uzak hedefleri yakalamak için harici balistik ölçüm görevinden esas olarak sorumlu olan optik ölçüm ekipmanıdır.

Joystick'i hareket ettirerek, donanma askerleri yüksek hızlı hareket eden hava hedefini yakalayabilir ve izleyebilir. Subay ve askerler, ölçüm ve kontrol ekipmanlarını ustalıkla çalıştırabilmeleri için en az bir yıl eğitim almalıdırlar.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması'nın askeri teçhizatının yeni muharebe kapasitelerinin inşa edilmesindeki ileriye dönük gelişme, daha yüksek taleplere sahiptir.donanmanın hedef tedarik kabiliyeti, destek modu ve yöntem yeniliği.

Bir deniz deneme alanında bulunan bir hedef füze araştırma ve geliştirme merkezi, bir dizi hedef füzenin bağımsız araştırma ve geliştirmesi yoluyla deniz silah sisteminin çeşitlendirilmiş test hedefi ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Bir deniz üssünün kıdemli mühendisi Ding Junhui "Bu hedef mermisi, şu anda kullandığımız ikinci nesil denizde kayma yapan gemisavar füze hedefidir. Bu hedef mermi, esas olarak, tipik muharebe rakibimizin geleneksel düzeninde gemi karşıtı füzenin özelliğini, hızını ve yörüngesini simüle eder." dedi.

# çin # iha # gemi # genelkurmay başkanı # müdahale # paraşüt # Tayvan # Çin Halk Kurtuluş Ordusu # Çin donanması