Türk iş insanlarından Rusya ile ticaret çağrısı

Çöken Atlantik'in yerine yükselen Asya'nın öncülüğünde yeni bir dünya kuruluyor. Batı'nın hedefinde olan Asya ülkeleri için her alanda derin iş birliği fırsatları bulunuyor. Rusya ile tarihi bağlara vurgu yapan Türk iş insanları da iki ülkenin önündeki altın fırsatlara dikkat çekiyor. Ulusal Kanal'a konuşan Ganda İnşaat Grubu Başkanı Ferhat Pazarbaşı, Rusya’yla iş birliğinin Batı’ya olan mecburiyeti azaltacağını söyledi.

Atlantik sisteminin baskısı ile mücadelede bölgesel iş birlikleri önem kazanıyor. Ekonomik yaptırımlar ile Batı'nın hedefinde olan Rusya Türkiye'ye altın fırsatlar sunuyor. Ulusal Kanal'a konuşan Ganda İnşaat Grubu Başkanı Ferhat Pazarbaşı, Rusya’yla işbirliğinin Batı’ya olan mecburiyeti azaltacağını söyledi.


Aynı zamanda Beşiktaşlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Pazarbaşı, Rusya Federasyonundaki 18 eyalette devlet alım ihaleleri açıldığını söyledi. Bu konuda devletin gerekli adımları atarak teşvikler vermesi halinde Rusya ile bölgesel süper gücün oluşturulabileceğini belirtti.

Türkiye'nin ana gider kalemini enerji ithalatı oluşturuyor. Bu konuya dikkat çeken Pazarbaşı, Rusya ile yapılacak enerji anlaşmaları ile maliyetlerin düşeceğini söyledi. Enerji lojistiğinin de maliyetler üzerindeki baskısına dikkat çekti.

# türkiye # rusya # ulusal kanal # batı # enerji # Rusya Federasyonu # Ferhat Pazarbaşı # Ganda İnşaat Grubu Başkanı