126 general ve amiral yeni görevlere atandı

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 126 general ve amiralin ataması yapıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan Kararla 1’inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Ege Ordu Komutanı oldu. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri de 1’inci Ordu Komutanlığına atandı.

Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından TSK'da yeni atamalar yapıldı.

4 Ağustos’ta toplanan YAŞ sonrası Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz emekliye sevk edildi. Geçen yıl Kara Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Musa Avsever yerini korudu.

YAŞ’ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yeni atamalar yapıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameye göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan 72 general yeni görevlere atandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 24 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise 30 generalin görev yerleri ve pozisyonları değişti.

Kararda “Çapraz atama” dikkat çekti. 1’inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Ege Ordu Komutanı olarak atandı. Yeni’den boşalan 1’inci Ordu Komutanlığına da Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri getirildi.

Türk Silahları Kuvvetleri’nde 1’inci Ordu Komutanlığı yapan çoğu kişi Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaptı. 2010 yılında emekli edilen İlker Başbuğ’dan sonra hiçbir Genelkurmay Başkanı, 1’inci Ordu’dan çıkmadı.

Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun Deniz Kuvvetleri Komutanı olmasının ardından yerine Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Yıldız atandı. Yıldız’dan boşalan Güney Deniz Saha Komutanlığına da Harp Filosu Komutanı Tümamiral Yalçın Payal getirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Hava Eğitim Komutanlığından Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığına atandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İsmail Güneykaya da Hava Eğitim Komutanlığı görevine getirildi.

# Resmi Gazete # erdoğan # cumhurbaşkanı # türk # ege # eğitim # Deniz # Ağustos # general