Bakan Soylu'dan kritik sığınmacı açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin Suriye’deki planlarına dikkat çekti. ABD'nin son 3 yılda PKK/PYD'ye 2 milyar dolar yardım yaptığını söyleyen Soylu, Suriyelilerin kendi ülkelerinde yaşamasına yönelik adımları ABD'nin engellediğini işaret etti. Suriyeli sığınmacıların yüzde 70’inin dönmek istediğini kaydeden Soylu, seçimde oy kullanacak Suriyeli seçmen sayısının da 120 bin olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında canlı yayına konuk oldu. Soylu, ABD'nin Suriye üzerindeki planlarına işaret eden Soylu, ABD’nin son 3 yılda PKK/ PYD'ye 2 milyar dolar yardım ettiğini söyledi:

- Bunu orada rahat bırakır mı? Kendi kafasına koyduğu projeyi, kendi kafasına koyduğu oyunu kurmadan, bu insanların rahat bir şekilde kendi ülkelerinde yaşamasını temin etmeye yönelik adımları atmamıza müsaade eder mi?

İçişleri Bakanı, Suriyeli sığınmacılar konusuna da değindi. Sığınmacıların yüzde 70’inin ülkesine dönmek istediğini belirten Soylu, Türkiye’nin genç nüfusunun yaşlandığını kaydetti:

- Suriyelilerin elbette yüzde 70'i geri dönecek. Ortanca yaş nüfusu artan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. 32-33 olan ortalama yarın 34 olacak. Avrupa gibi 40-41'e geleceğiz. Almanya, Doğu Avrupa'nın genç nüfusunu emiyor. Neden? Ekonomisini döndürebilmek ve farklı kültür enjekte etmek istiyorlar. Peki, Türkiye'ye gelenlerin hiç nimetleri yok mu?


Süleyman Soylu, Suriyeli seçmen sayısını da açıkladı. Suriyeli 120 bin seçmen olduğunu söyledi:

- Seçmen sayısı şu an 120 bin. 211 binini vatandaş yaptık. Bunun 91 bini, 92 bini çocuk, reşit değil yani. Geri kalanı 120 bini de 60 küsur bini erkek 55 küsur bini kadın bu kadar.
# türkiye # pkk # suriye # pyd # almanya # türk # süleyman soylu # avrupa # mülteci # son # sığınmacı # çok # genç