Marmara Depremi kurbanları 23. yılında anıldı

Marmara Depremi'nin üzerinden tam 23 yıl geçti. Büyük afette 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti, 43 bin 953 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenler, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul'da anıldı. Anma programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her an deprem olabilecekmiş gibi hazırlıklı olmalıyız, hazırlıklarımızı da yapıyoruz" dedi.

Hafızalara kazınan Marmara depremi, 23 yıl önce 16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlayan gece, saat 03:02’de oldu. 7.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İstanbul, Bolu, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da büyük can ve mal kaybına neden oldu.

Depremde 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti, 43 bin 953 kişi yaralandı. 66 bin 441 konut ve 10 bin 901 iş yeri yıkıldı.

17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler için anma törenleri yapıldı. Kocaeli Gölcük'te deprem anıtı önünde vatandaşlar bir araya geldi. Depremin yaşandığı saat 
Depreminin üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen acılar taze. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da anma programına katıldı.

Soylu, anma gecesinde olası "depremlere karşı hazırlıklarımızı buna göre planlıyoruz" dedi.


Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Hayatını kaybedenler anıldı.

Yalova'daki anma törenlerinin adresi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı oldu. Sahildeki Deprem Anıtı'na kadar "sessiz yürüyüş" düzenlendi.

İstanbul’da da anma törenleri vardı. Depremi’nin 23’üncü yılı dolayısıyla Avcılar'da etkinlik düzenlendi. Vatandaşlar meşalelerle deprem anıtı önüne karanfil bıraktı.

# deprem # bursa # istanbul # sakarya # kocaeli # yalova # süleyman soylu # Ağustos # Eskişehir # soylu # bolu # İçişleri Bakanı # marmara depremi # gölcük