DSİ'nin araç filosuna 110 iş makinesi daha katıldı

Devlet ve Su İşleri’nin araç filosuna 110 iş makinesi daha katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yeni iş makineleriyle birlikte 0-10 yaş makinelerin oranının yüzde 67,5 düzeyine çıkacağını duyurdu. Kirişci, taşkınlardan korunmak için güçlü bir makine parkı olmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Devlet Su İşleri, iş makinesi teslim alma töreni düzenledi.

Törenle 100 iş makinesi daha Devlet ve Su İşleri bünyesine katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, törene katıldı. Kirişci, yeni iş makineleriyle ulaşılacak sonuçlara dikkat çekti:

- Yeni katılacak iş makineleriyle birlikte 0-10 yaş makinelerimizin oranı yüzde 67,5 düzeyine çıkacak. İş makinelerinde bu oranı yüzde 67,5'e çıkararak makine parkımız daha dinamik, daha sonuç aldırıcı bir yer haline gelecek.


Bakan Kirişci, iş makinelerinin kazasız belasız kullanılmasını temenni ettiklerini de sözlerine ekledi.

- Bugün hizmete alacağımız makineler Allah'ın izniyle aziz milletimizin ve bütün üreticilerimiz de dahil olmak üzere kırsalımızın, kentlerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılama konusunda önemli bir fonksiyon icra edecektir.


Devlet Su İşleri Genel Müdürü Lütfi Akca da hizmete alınan 110 iş makinesiyle toplam iş makine sayısının 2 bin 319'a yükseleceğini belirtti. 2024'te bu sayının 2 bin 709'a ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Akca, iş makinelerinin taşkınların yanı sıra deprem, çığ, heyelan ve karla mücadele gibi alanlarda da kullanıldığını anlattı.

# icra # bakan # DSİ # Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci