Antalya Havalimanı Rus turistlerin aktarma noktası olacak

Rusya’daki acentelerle turizm şirketleri Türkiye’de yaklaşık iki ay sonra kapanacak yaz sezonu sonrası için harekete geçti. Antalya ile ilgili yeni planlar yapılıyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mıkırçan, Rusya’da yayımlanan İzvestiya gazetesine konuştu. Antalya Havalimanı’nı aktarma noktası olarak kullanmayı düşündüklerini söyledi.

Rusya, ‘Antalya aktarmalı uçuş’ planı yapıyor. Rusya’daki acenteler ve turizm şirketleri yaklaşık iki ay sonra kapanacak yaz sezonu sonrası için turizmin başkenti Antalya ile ilgili yeni planlar yapıyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mıkırçan, Rusya’da yayımlanan İzvestiya gazetesine konuştu. Antalya Havalimanı’nı aktarma noktası olarak kullanmayı düşündüklerini söyledi.

Mıkırçan, kış aylarında Uzak doğu ve Karayip bölgesine gitmek isteyen Rus turistlerin, Rusya’dan doğrudan yola çıkmalarının eziyet verici ve yorucu yolculuk olacağını söyledi.

En ekonomik ve konforlu yol planının Türkiye’de Antalya Havalimanı’nın devreye girmesi olacağını vurguladı. Mıkırçan, “Rusya’dan Antalya’ya ulaşacak Rus turistler burada bir süre dinlendikten sonra Güneydoğu Asya veya Karayip bölgesine uçuşlarına devam edecek. Hesaplarımıza göre bu rota en uygun olanı” diye konuştu.

Mıkırçan, Ekim ayı sonunda Antalya’yı aktarma noktası olarak dâhil edilen plana göre hesapladıkları tur fiyatını da açıkladı. Buna göre, iki kişilik ailenin iki haftalık Uzak doğu turu fiyatı 368 bin ruble, yani yaklaşık 111 bin TL olacak.

Öte yandan, kapasitesini dolduran Antalya Havalimanı’nın eksikliklerini gidermek için ihaleye çıkılmış, imzalar atılmıştı. Firma ilk etapta yaklaşık 600 milyon avro olmak üzere toplamda 765 milyon avro yatırımla havalimanının kapasitesini yıllık 80 milyon yolcuya çıkaracak.

İlk bölümünün 2025’e kadar tamamlanmasının planlandığı proje kapsamında, iç ve dış hatlar terminalleri büyütülecek. Üçüncü dış hatlar, genel havacılık, VIP terminalleri yapılacak. Devlet konukevi ve apron kapasitesi artırılacak. Akaryakıt depolama ve dağıtım tesisi yapılacak.

# türkiye # uzak doğu # rusya # ilk # izvestiya # Antalya Havalimanı # karayip # Rusya Tur Operatörleri Birliği