Vatan Partisi'nden Kayşeri Şeker çağrısı

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nden çiftçilerin adının silinmesine ilk tepki Vatan Partisi'nden geldi. Kayseri İl Başkanı Eyüp Karakaş, fabrikanın çiftçilerden alınmak istendiğini söyledi. Kararın, oluşturulmak istenen kaos ortamına hizmet edeceği belirtildi.

"KARAR KAOS ORTAMINA HİZMET EDER"

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde çiftçilerinin kaydının silinmesine Vatan Partisi'nden kaos uyarısı geldi.

- Devletimizin tüm yetkili kurumlarını pancar çiftçilerinin hakkını, hukukunu korumak ve oluşturulmak istenen kaos ortamına engel olmak için göreve davet ediyoruz.



"KARAR KAOS ORTAMINA HİZMET EDER"

Karar, Vatan Partisi Kayseri il başkanlığının tepkisine neden oldu. İl Başkanı Eyüp Karakaş, yazılı açıklama yaptı:

- Bu karar Türkiye’de son zamanlarda oluşturulmak istenen kaos ortamına hizmet edecek bir karardır. Vatan Partisi Kayseri İl Örgütü olarak, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu’nu binlerce çiftçiyi ve ailesini mağdur eden ve Kayseri Şekeri esas sahipleri olan pancar ekicilerinin elinden almaya yönelik olan bu kararından dolayı kınıyoruz.


ES//
Karakaş, kararın hukuka aykırı olduğu vurgulandı.
EKRAN YAZISI/// PROF. DR. EYÜP S. KARAKAŞ / VATAN PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI / "KARAR KAOS ORTAMINA HİZMET EDER"
(((ebliğ işlemi eksiktir. Yönetim Kurulu kararı ile çıkarılan ortakların Genel Kurula itiraz etme hakkının olduğu ve 3 ay içinde mahkemeye ya da genel kurula müracaat etmeyenlerin üyelerle ilgili kararın kesinleşeceği hükmü dikkate alınmamıştır. Bu kararın Genel Kurul toplantısına 6 gün kala alınmasının altında bazı gizli hesapların olabileceği fikrini taşıyoruz.
))))

# türkiye # vatan partisi # kayseri # Ağustos # son # pancar # Eyüp Karakaş # Kooperatifler Kanunu # 1 Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi # Kooperatif Yönetim Kurulu