Avrupa'da NATO karşıtı tepkiler büyüyor

ABD ve NATO karşıtı tepkiler büyüyor. Başta Fransa ve Almanya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde eylemler yapıldı. Yapılan eylemlerde "NATO'dan çıkalım" sloganları atıldı. Aynı zamanda ABD'nin Rusya yaptırımlarına uyulmaması gerektiği söylenildi.

Avrupa'da ABD ve NATO karşıtı tepkiler büyüyor.

Fransa, Almanya ve Çek Cumhuriyeti de dahil olmak üzere birçok ülkenin sakinleri hükümet karşıtı eylemler için sokağa çıktı.

Yapılan eylemlerde "NATO'dan çıkalım" sloganları atıldı. Aynı zamanda ABD'nin Rusya yaptırımlarına uyulmaması gerektiği söylenildi.

Fransa'da 3 Eylül'de hükümet politikasına karşı bir miting düzenlendi. "Macron, defol!", "NATO'dan çıkalım!" sloganları atıldı.

Çekya’da da 70 bin civarında kişi NATO ve AB karşıtı eylem yaptı.

Başkent Prag’da buluşan göstericiler, Başbakan Petr Fiala liderliğindeki mevcut koalisyon hükümetinin istifasını talep etti. AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının Çek halkına ve ekonomisine zarar verdiği için sonlandırılması istendi.

Almanya'nın Köln kentinde de, doğal gaz zamlarına karşı yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı miting yapıldı.

Mitinge katılanlar Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği desteği geri çekmesi, Rusya'ya karşı yaptırımları sona erdirmesi ve Kuzey Akım 2'nin faaliyete geçmesini talep etti.

Mitingin organizatörlerinden Elena Kolbasnikova "Almanya kaos içinde. Bu kış nasıl hayatta kalacağız?” dedi.

Mitinglerin bir diğer adresi ise İtalya oldu. İtalya'nın Napoli şehrinde, elektrik faturalarını protesto etmek isteyen vatandaşlar, belediye binası önünde faturalarını yaktı.

Faturamızı ödemeyeceğiz! Şimdi kaos vaktidir!” diyen İtalyanlar, hükümeti ve elektrik zamlarını protesto etti.

Öte yandan Kremlin'den Kuzey Akım'da durdurulan sevkiyatlara yönelik açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’ya yönelik yaptırımların kaldırılması halinde Kuzey Akım üzerinden doğal gaz sevkiyatlarının başlayabileceğini belirtti.

Peskov, “Yaptırımlar, Kuzey akım hattına bakım yapmamızı, uygun yasal garantiler olmadan sevkiyat yapmamızı engelliyor. Durumu mevcut hale getiren, Batılı devletlerin dayattığı bu yaptırımlardır.” dedi.

# abd # rusya # Ukrayna # almanya # fransa # avrupa # nato # Bir # italya # kremlin # Dmitriy Peskov # çekya # doğal gaz # eylül # Napoli # Kuzey Akım 2 # kremlin sözcüsü # köln # Çek Cumhuriyeti # prag # kuzey akım # doğal gaz sevkiyatı # ABD ve NATO karşıtı tepkiler büyüyor # Başbakan Petr Fiala # Elena Kolbasnikova