Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması

Batı ülkelerinin, Rusya'nın hedef alan yaptırım kararı Avrupa'yı enerji krizine soktu. Türkiye ise enerjide yeni anlaşmaların eşiğinde. Enerji Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz konusunda Katar ve Umman ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Avrupa'nın enerjide krizi derinleşiyor, Türkiye ise sorun yaşamamak için iş birliği alanlarını genişletiyor.

Rusya'ya yaptırım tehdidinin ardından enerji krizi ile baş başa kalan Avrupa çözüm arayışında. Batılı ülkeler, kışın krizin derinleşmesinden endişe ediyor.

Türkiye ise enerjide yeni iş birliği alanlarının eşiğinde. Dünyada yaşanan enerji krizi Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Enerji Bakanı Fatih Dönmez'e soruldu.

"KATAR VE UMMAN İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Bakan Dönmez, Katar ve Umman ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

- İlk olarak Körfez ülkelerinden Umman'a gittik. Burada uzunca bir aradan sonra doğalgaz ticareti konusunda irtibata geçtik. Onlar da olumlu yaklaşıyorlar. Ticari şartlar uygun olunca harekete geçeceğiz. Katar ile zaten geçmişten bu yana doğal gaz ticareti yapıyoruz. Fiyatlar da anormal bir şekilde artıyor. Katar ve Umman bizim dost ve kardeş ülkelerimiz. Görüşmeler devam ediyor. İnşallah olumlu bir sonuç alırız.


Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de şartlar uygun olduğunda Katar ile gaz ticaretinin tekrar başlatılabileceğini söyledi.

"AKKUYU'DA İKİNCİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK"


Diğer yandan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali'ne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

- Hem Rusya hem de Türkiye tarafından bu işi koordine etmek üzere bir heyet oluşturduk. İlk görüşmelerini yaptılar şimdi ikinci görüşmelerini yapacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız da süreci yakın takip ediyor. Henüz bir uzlaşma yok. Ama biz her iki tarafa da daha yapıcı, daha sağ duyulu davranmaları gerektiğini ve proje takviminin gecikmeye tahammülünün olmadığına da hatırlattık.
# türkiye # rusya # açıklama # katar # avrupa # Fatih Dönmez # Bir # yaptırım # Hazine ve Maliye Bakanı # ilk # enerji # doğal gaz # enerji bakanı # nureddin nebati # enerji krizi # Umman # nebati