Millet İttifakı’nda kargaşa büyüyor

HDP’ye bakanlık vaadi, usulsüz ihale iddiaları ve aday krizi nedeniyle Millet İttifakı’ndaki kargaşa büyüyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin ihracını talep ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile beraber fotoğraf verdi. Akşener'den destek isteyen Özcan, “Adaylıkta ben de varım” dedi. CHP'li Barış Yarkadaş ise ittifaktaki adaylık krizi ile çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP’nin HDP’ye bakanlık vaadi, İyi Parti'nin aldığı iddia edilen ihaleler, CHP'nin " Türkiye Kürdistanı" tanımı ve adaylık krizi… Millet İttifakı’ndaki kargaşa büyüyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediyesi’nin yeni itfaiye binası açılış törenine katıldı. Akşener, CHP’nin ihracını talep ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile beraber fotoğraf verdi:

- Birlikte çalıştık uzunca bir zaman. Dolayısıyla Bolu için çarpan kalbini bilirim.


Törende konuşan Tanju Özcan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Ben de varım” dedi.

- Bu arada 6 masa olarak isimleri konuşmaya başlayacaksınız. Bolu olarak biz bekliyoruz. Bolu’da da bir kardeşiniz var. Diploması var. 8 yıllık devlet deneyimi var. Girdiği son 5 seçimin hepsini kazanmış bir başarı öyküsü de var. Aklınızın bir kenarında bulunuversin sayın genel başkanım.


Kürsüden konuşan Akşener de Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın adaylık talebini unutmayacağını kaydetti:

- Bolulular için hayallerini bilirim ama vitesi yükseltmiş gördüm. İki şey talep etti; dedi ki 'Meral abla, masada benim adımı unutma.' Şimdi herkesi komaya sokayım, unutmayacağım.


Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da ittifaktaki kargaşa ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için üç kişilik bir ekip kurduğunu söyledi.

Ekibin yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyen Yarkadaş, “İmamoğlu, Meral Akşener'in kendisini desteklediğini düşünüyor” dedi. Yarkadaş, İyi Parti’nin ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığını desteklediğini kaydetti.


Yarkadaş CHP Genel Merkezinin ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını öne çıkarmak için çalıştığını belirtti.

Millet İttifakı'ndaki kargaşa ile dikkat çeken bir hamle de İyi Parti cephesinden geldi. İyi Parti’nin, tabanına “CHP ile ittifak değil, iş birliği yapıyoruz” mesajı verdiği belirtildi. Seçmene, ortak adayda anlaşılması halinde iş birliğinin Cumhurbaşkanı adayı çerçevesinde olacağı da işaret edilecek.

Bu durum, İyi Partililerin söylemlerinde de dikkat çekti. “CHP ile ittifak değiliz” diyen İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, olası ittifak için seçim kararına işaret etmişti.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ekrem imamoğlu # chp # ankara # türkiye # hdp # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # millet ittifakı # Mansur Yavaş # meral akşener # Bir # bolu # son # Ankara Büyükşehir Belediyesi # İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu # bolu belediyesi # aday krizi # İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener # Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan # tanju özcan # Uğur Poyraz