Cumhurbaşkanlığı adaylığında İmamoğlu stratejiyi değiştirdi mi?

6’lı masayı dağılma aşamasına getiren adaylık krizi CHP içinde de yaşanıyor. CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olursa genel başkanın kim olacağı tartışılıyor. Tüzüğün işaret ettiği Genelbaşkanvekilliği formulü konuşuluyor. Öte yandan CHP lideriyle Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışına giren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na "al adaylığı ver Genel başkanlığı" teklifi yaptığı iddia ediliyor.

Dağılma aşamasına gelen 6'lı masadaki adaylık krizi CHP içinde de yaşanıyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre CHP, Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylık ihtimaline karşı izleyeceği yol haritasını şekillendirmeye çalışıyor.

Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi halinde CHP’yi Genel Başkanvekilinin yöneteceği belirtiliyor. Bu kişinin kim olacağı da CHP’de tartışılıyor.

CHP tüzüğüne göre, Genel Başkanlık makamının boşalması halinde, CHP’nin en geç 45 gün içinde kurultay yapması gerekiyor. Bu süre içinde Genel Başkanlık görevlerinin Parti Meclisi’nde belirlenen Genel Başkan Yardımcısı tarafından yürütülmesi yer alıyor.

Öte yandan CHP Lideriyle adaylık yarışına giren ve Kılıçdaroğlu'nun görevlerinin başında kalmalılar sözü nedeniyle geriye çekilmiş görüntüsü veren İmamoğlu'nun parti içinde farklı planları olduğu ifade ediliyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni taktiğini köşesine taşıdı. Adaylık çıkışı nedeniyle Kılıçdaroğlu ile arasına açılan İmamoğlu'nun taktik değiştirdiği ve CHP Liderinin karşısında değil yanında yer aldığını yazdı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için "Gönlümüzden geçen Mansur Yavaş" çıkışını da hatırlatan Selvi'ye göre "Şu andaki tabloda Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu ile, Meral Akşener ise Mansur Yavaş’la ittifak kurmuş durumda". ifadelerini kullandı.

Yazıda Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alan İmamoğlu'nun CHP Lideri için “Al cumhurbaşkanı adaylığını, ver CHP Genel Başkanlığı’nı” stratejisi izlediği kaydedildi.

CHP'nin parti içinde ayrı, İyi Parti ile ayrı süren adaylık çekişmesi 6'lı masanın tamamında var.

Deva ve Gelecek Partilerinin de kendi adaylarını çıkarmak istediği belirtiliyor. Gelecek Partisi İstanbul mitinginde “Yüzde 50 bir kere aldın, bir daha alırsın. Adayımız Davutoğlu” pankartı açılmıştı.

Zaman zaman 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de isminin konuşulduğu 6'lı masadaki partilerin Atlantik programına bağlılıkları sürse de adaylık konusunda yaşanan krizler nedeniyle HDP'nin görünmeyen ortağı olduğu masa dağılma aşamasında yorumları artıyor.

# istanbul # chp # hdp # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # deva partisi # Mansur Yavaş # Bir # Gelecek Partisi # adaylık krizi # İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener # İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu # 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül # İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı