CKD’den Üretimde ve istihdamda kadın zirveleri

Cumhuriyet Kadınları Derneği, 8 şehirde “Üretim ve İstihdamda Kadın Zirveleri” yapacak. Özgün konuşmaların yapılacağı zirvelerin ilki 12 Ekim’de İstanbul’da yapılacak. “Kadının üretimi devrimdedir” sloganıyla harekete geçen CKD, kadınların üretme arzusu olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, kadınların üretim ve istihdamda yerinin artması için harekete geçti:

CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Ankara’da basın açıklaması yaptı. Oygür, “Üretim ve İstihdamda Kadın Zirveleri” yapacaklarını duyurdu:

- Zirvelerimizin özgün yönü, işçi, çiftçi, kamu çalışanı, girişimci, ev kadını gibi farklı çalışma statüsündeki kadınların düşüncelerine yer verilmesi olacaktır. Konu “Sahibine” sorulacak, öncelikle o dinlenecek, tartışmalar onun öne çıkardığı sorular ışığında yürütülecektir.


Zirveler, ikisi İstanbul olmak üzere, 8 şehirde yapılacak. Zirvenin ilki 12 Ekim’de İstanbul’da yapılacak. Kadınların çalışma durumlarına göre belirlenmiş dokuz farklı başlık altında düzenlenecek. Esnaf, çiftçi, girişimci, işçi, kamu çalışanı, kooperatifçi, sanatçı ve kayıt dışı çalışan kadınlar zirvelerde buluşacak:

- Zirvelerimizi Ekim ayı ortalarında başlatıp Kasım ayı bitmeden tamamlamayı planlamaktayız. Zirvelerde öncelikle o il için belirlenen çalışma grubundaki kadınlarla buluşulacak, çalışma hayatıyla ilgili düşünceleri, sorunları, çözüm önerileri görüşülecektir. O grupta çalışan kadınlara özel ortaya konan sorulara cevaplar aranacaktır.


CKD, her zirveye ilgili çalışma statüsünden yetkililer, kamu kurum ve kuruluşlarından, sendikalardan, demokratik kitle örgütlerinden temsilcileri de davet edecek:

- Her grup içinden Zirvede konuşma yapmak üzere delegeler belirlenecektir. Zirveler tamamlandıkça ortaya çıkacak raporlar birleştirilecek, nihai ve genel “Üretimde ve İstihdamda Kadın Raporu” kamuoyuna ve ilgili kurumlara sunulacaktır.
# ankara # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür