Millet İttifakı adayını ABD mi seçiyor?

CHP'deki tartışması ve iç huzursuzluk artıyor. ABD raporlarında Millet İttifakı'nın adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu'nun üzerinin çizilmesi ve kurultay tarihinin ertelenmesi CHP içerisindeki tartışmaları arttırdı. Millet İttifakı'ndaki adaylık tartışmaları ile birlikte CHP'nin adayının kim olacağı konusunda Kılıçdaroğlu'nun kararının netleşmeye başladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'na yakın isimler Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na ikna olmaya başladığı bilgisini paylaştı.

Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Washington'dan üst üste veto geldi. Kılıçdaroğlu, adaylıkta geri çekilme eğilimine girdi.

ABD derin devleti Millet İttifakı'nın rotasına yön verecek çok sayıda rapor yayınladı. En son ABD Dış İlişkiler Konseyi'nin yayın organı Foreign Affairs de kışkırtıcılık hedefleyen bir makale kaleme alınmıştı.

Üst üste yayınlanan rapoların bir kısmında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu değil Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olarak işaret edildi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına yeşil ışık yakan açıklamalar yapmıştı.

Kendi adaylığı için çeşitli çalışmalar yürüten Kılıçdaroğlu ise daha önce belediye başkanlarının aday olmasını istemediğini ifade etmişti.

CHP Genel Başkanına yakın isimlerin Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına sıcak bakmaya başladığını duyurmaya başladıkları öğrenildi.

Bu söylenti ile birlikte CHP'de iç tartışmanın bitirilmeye çalışıldığı yorumları yapıldı.

# chp # abd # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # millet ittifakı # washington # belediye