Kılıçdaroğlu Kavala'yı savundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala'ya bir kez daha destek açıklaması yaptı. Kavala'nın haksız yere cezaevinde tutulduğunu savunan Kılıçdaroğlu, bu tablonun Türkiye'nin en temel adalet sorunu olduğunu öne sürdü. Bu durumu Millet İttifakı'nın çözeceğini iddia etti.

Soros'a bağlı Açık Toplum Vakfı'nın kurucularından Osman Kavala'nın yargılaması devam ederken CHP'den tepki çekecek bir açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Osman Kavala'ya haksızlık yapıldığını iddia etti:

Osman Kavala AYM kararına rağmen 1541 gündür hapiste. Ama onun hapiste olması sadece onun kişisel bir sorunu değildir, bu Türkiye'nin en temel adalet sorunudur. Bu sorunu çözmek inşallah Millet İttifakı'na nasip olacaktır. Kişinin haksız yere uzun süre hapiste tutulması en büyük adaletsizliktir. Kaldı ki adaleti dağıtmak için kurumlar oluşturmuşuz, mahkemelerimiz var yetmemiş uluslararası hukuku Anayasamıza koymuşuz.

DİKKAT ÇEKEN ERDOĞAN YORUMU

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da vardı. Erdoğan'a çeşitli suçlamalar yöneltti.

Değerli arkadaşlarım, Erdoğan Türkiye'yi öyle sisli puslu bir hale getirdi ki, bu karanlıktan onu konuşarak çıkamayız. Tüm problemlerin kaynağı kendisi. Onu konuşarak yol alamayız. Mesele Erdoğan değil mesele Türkiye. Türkiye'nin hayalleri öldü. Türkiye'nin geleceği hiç iyi değil. Hepimiz korkuyoruz, ciddi bir endişe içindeyiz.

"DENEME SINAMA YOLUYLA DEVLETİ YÖNETMEYE KALKTILAR"

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın faiz düşürme politikasını da eleştirdi:

Deneme sınama yoluyla devleti yönetmeye kalktılar, faizi düşürdüler. Vatandaş sanıyor ki, Merkez Bankası'nda faiz düştü, bankalarda da faiz düştü. Devlet borçlanırken faiz düştü mü? 2 yıl vadeli devlet iç borçlanma tahvili yüzde 17'den yüzde 24'e çıktı. 5 yıllık tahvil yüzde 17'den yüzde 26'ya çıktı.
# chp # türkiye # erdoğan # açıklama # faiz # kemal kılıçdaroğlu # tbmm # Merkez Bankası # millet ittifakı # vatandaş # osman kavala # grup toplantısı # Soros # açık toplum vakfı