HDP fezlekeleri Meclis raflarında kaldı

Türk ordusunun silahla mücadele ettiği PKK'ya karşı Türk yargısı da peş peşe adımlar attı. 56 milletvekili bulunan HDP'ye ait şu ana kadar bin 120 fezleke hazırlandı. Terör örgütüne üyelik ve yöneticilik gibi suçlardan hazırlanan fezlekelerle HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Dosyalar Meclis'te beklerken Anayasa Mahkemesi de kapatma davasını henüz karara bağlamadı. Terör odağı haline gelen HDP kapatılmadığı veya tedbir konulmadığı için de Hazine'den 2022 yılı için 77 milyon lir

HDP hakkında bir yandan kapatma davası sürerken diğer yandan Meclis'e ulaşan fezlekeler raflarda kaldı. Terörle mücadelenin siyasi ayağı için gözler AYM'deki HDP kapatma davasına ve Meclis'teki fezlekelerin işleme alınmasına çevrildi.

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyona toplam bin 478 fezleke ulaştı. Bunlardan 34'ü HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’e, bin 86'sı ise diğer HDP'li 55 milletvekiline ait.

HDP'liler hakkında daha çok terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği ile terör örgütü propagandası suçu kapsamında fezleke düzenlendi. 37 kişinin hayatını kaybettiği 6-8 Ekim terör olayları nedeniyle de 9 HDP'li hakkında fezleke Meclis'e gönderildi. HDP'liler “Azmettirici” sıfatıyla sorumlu tutuldu.

Dokunulmazlığı kaldırılmayan HDP'liler milletvekili maaşı alıp Meclis imkanlarından faydalanmaya devam ediyor. Ayrıca HDP Anayasa Mahkemesi'nde aylardır devam eden davada henüz kapatılmadığı için 2022 yılı için 77 Milyon 65 Bin lira Hazine'den yardım aldı.

İş yükü nedeniyle kapatma dosyasını öne çekmeyen AYM, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen "HDP'nin mal varlığı tedbiren dondurulsun" talebine de olumsuz yanıt verdi.

Mali imkanlarını kullanmaya devam eden HDP, terör propagandasını da sürdürüyor. Hem Meclis çatısı altında terör faaliyetlerine devam eden HDP hem de parti kongrelere ve etkinliklerinde terör örgütü sloganlarına ev sahipliği yapıyor.

# diyarbakır # hdp # terör # meclis # yargıtay # AYM # fezleke # Semra Güzel