Osman Kavala’nın tutukluluğu devam edecek

Sorosçu Osman Kavala’nın tutuklu hali devam edecek. Birleştirilen Gezi ve Çarşı davasında mahkeme, Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşmayı, ABD, Fransa, İtalya, Belçika, Norveç, İsveç ve Hollanda'dan temsilciler izledi. CHP milletvekilleri Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Kavala’ya destek için duruşma salonundaydı

Türkiye’de 'Kızıl Soros' lakabıyla tanınan Osman Kavala’nın, birleştirilen Gezi ve Çarşı davasında yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, oy çokluğuyla Kavala’nın tutukluluğun devamına karar verdi.

Osman Kavala, duruşmaya katılmazken, Avrupalı dostları ve CHP Milletvekilleri Kavala’yı yine yalnız bırakmadı. Duruşmayı, ABD, Fransa, İtalya, Belçika, Norveç ve İsveç konsolosluk temsilcileriyle ve Hollanda'dan bir milletvekili izledi.  CHP milletvekilleri Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Kavala’ya destek için mahkeme salonundaydı.

Sorosçu Osman Kavala, 15 Temmuz Darbe Girişimi davasında da CIA elemanı Henri Barkey ile birlikte casusluk suçundan yargılanıyor.

# İstanbul # istanbul # chp # abd # türkiye # isveç # fransa # Henri Barkey # destek # avrupa # Hollanda # italya # Kavala # osman kavala # gezi davası # kızıl soros # Sezgin Tanrıkulu # çarşı davası # sorosçu