Bahçeli'den Kavala'ya sahip çıkılmasına tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yabancı diplomatların Osman Kavala davasına katılmasının bir garabet olduğunu söyledi. "Hiçbir ülke Türk adaletine yön veremeyecektir" diyen Bahçeli, diplomatların suç üstü yakalandığını ifade etti. Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, CHP'nin Osman Kavala'ya sahip çıkmasına da tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişiminde rol oynadığı gerekçesiyle tutuklanan Osman Kavala'ya sahip çıkan CHP'ye tepki gösterdi. Yabancı diplomatların duruşma salonuna girmesini eleştirdi.

CHP zihniyeti terörist Demirtaş’ın yanında, Sorosçu Osman Kavala’nın izindedir. Bu Sorosçu’nun duruşmasına CHP’li milletvekillerinin yanı sıra bazı dış misyon temsilcilerinin de katılması tam bir garabet ve suçüstü halidir.Anlayamadığımız nokta, CHP’lilerle birlikte yabancı ülke diplomatlarının mahkemede ne aradıklarıdır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osman Kavala davasının duruşmasına katılan dış misyon temsilcilerinin yargıyı etkilemeye çalıştığını söyledi.

Türk yargısı bağımsız ve tarafsızdır. Hiçbir ülke Türk adaletine yön veremeyecek, istikamet çizemeyecek, etki edemeyecektir.Aksi davranış hukuk ve egemenlik haklarımıza saygısızlıktır, saldırganlıktır.

Bahçeli, CHP'nin Soros bağlantılı Açık Toplum Vakfı'nın kurucularından Osman Kavala'yı sahiplenmesinin hatalı bir tavır olduğunu ifade etti:

Osman Kavala Türkiye’yi sevmemesine rağmen, özellikle bu CHP’li yöneticilerin Kavala ilgisi neye yorulmalı, nasıl yorumlanmalıdır? Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasında Cumhurbaşkanları adayları arasında Sorosçu Osman Kavala da mı bulunmaktadır? Ne oldu, Kavala’nın tutukluluğu devam edince karalar mı bağladınız? Mateme mi gömüldünüz? Besmele duymuş şeytana mı döndünüz?

MİLLET İTTİFAKI'NIN SİSTEM ÇALIŞMASI

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin gündeminde Millet İttifakı ve bileşenlerinin yaptığı parlamenter sistem çalışmaları da vardı.

HDP’nin masa altında, diğer altı partinin masa etrafında konuşlanmasıyla hazırlandığı anlaşılan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasından henüz hiç kimsenin bilgisi de yoktur.Zillet ittifakı Türkiye’nin önündeki 10 yılını gasp etmeyi, milletimizin umutlarını ve hayallerini kırmayı, bunun yanında tarihin akış istikametini tersine çevirmeyi siyaset zannedecek kadar gerçeklerle bağ ve bağlantısını koparmıştır.

KAZAKİSTAN'DA ABD DARBESİ BASTIRILDI

Kazakistan'daki gelişmeleri de değerlendiren MHP lideri, Türkiye ve diğer ülkelerde de benzer olaylar yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Kazakistan’da olayların önü alınmıştır, fakat Türkiye’de dahil olmak üzere, sivrilen, silkinen, serpilen, öne çıkan, dikkat çeken ülkeler için bu neviden tehditler her zaman muhtemeldir, bu nedenle hazırlıklı ve uyanık olmak tarihi bir mükellefiyettir.
# chp # abd # türkiye # mhp # terörist # hdp # devlet bahçeli # 15 temmuz # kemal kılıçdaroğlu # tbmm # millet ittifakı # kazakistan # darbe # Kavala # osman kavala # cumhur ittifakı # grup toplantısı # siyaset # Soros # açık toplum vakfı # sorosçu