Antalya Hipodromu açıldı

Türkiye’nin 10’uncu hipodromu Antalya’da açıldı. Türkiye'nin en büyük 3. hipodromunda ilk yarış da yapıldı. Hipodromun yalnız at yarışları için değil, bölgenin spor, kültür ve ekonomik dokusuna önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Türkiye'nin en büyük 3’üncü hipodromu olma özelliğini taşıyan Antalya Hipodromu, törenle açıldı. İlk yarışlar yapıldı.

Antalya Hipodromu, Döşemealtı ilçesi Yağca Mahallesi'ndeki 810 dönümlük araziye kuruldu. 1104 at, iki yarış pisti, atla terapi merkezi ile kentin cazibe merkezlerinden biri olması hedefleniyor. Hipodromun açılışına binlerce vatandaş katıldı.

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Adalı, Antalya Hipodromu'nun atçılar için cazibe merkezi, Antalyalılar için istihdam kaynağı ve sosyal yaşam merkezi olacağını dile getirdi.

Hipodromun açılış yarışlarında Halis Karataş, Ahmet Çelik, Gökhan Kocakaya, Hışman Çizik ve Mehmet Kaya gibi kariyerleri başarılarla dolu jokeyler, at binerek Antalya'da ilk kez piste çıktı.

Türkiye'nin 10. hipodromu olan Antalya Hipodromu'nda, 1800 oturma kapasiteli tribünün yanı sıra seyir zevkini artırmaya yönelik dev skorboard ile led ekran bulunuyor.

Kasım ve aralık aylarında sonbahar, ocak ve nisan ayları arasında ise kış yarış sezonunun yapılacağı hipodromda, İngiliz ve Arap atları için toplamda 242 koşu yapılacak. Yarışlar, çarşamba ve cuma günleri koşulacak.

# Antalya # türkiye # tören # vatandaş # ocak # kış # at # Türkiye jokey kulübü # at yarışı # mehmet kaya # Serdar Adalı # Ahmet Çelik # halis karataş # Gökhan Kocakaya # Hışman Çizik # antalya hipodromu