Ziraat Bankası'ndan çiftçiye ödeme kolaylığı

Ziraat Bankası, kredi borcu takibe düşen çiftçiler için ödeme kolaylığı sağlayacak. 30 Kasım 2021'e kadar takibe düşen çiftçi kredileri 31 Mart'a kadar tek seferde ödenirse faiz alınmayacak. Ödemede güçlük çekenler için ise 60 aya kadar faizsiz ödeme kolaylığı sağlanacak.

Kredi borcu takibe düşen ve aldığı kredileri ödeme güçlüğü çeken çiftçilere Ziraat Bankası'ndan ödeme kolaylığı haberi geldi.

Ziraat Bankası tarımsal faaliyette bulunan müşterilerinin tüm ihtiyaçlarının finansmanındaki desteğine ek olarak, ödeme güçlüğü yaşayan tarımsal kredi borçlusu müşterilerine de ödemelerini kolaylaştırıcı imkânlar sağlayacağını açıkladı.

Bankanın aldığı kararla takipteki borcunu tek seferde ödeyenden faiz alınmayacak. Ödeme güçlüğü olan çiftçiye ise 60 aya kadar taksitlendirme imkânı sağlanacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ziraat Bankası Kredi Risk İzleme ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcısı Recep Türk, çiftçiyi ve üreticiyi her alanda destekleyeceklerini belirtti:

''Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçimizin yanında olmaya devam edecek olan Ziraat Bankası, tarım sektöründe kredi kullanmış olup ödeme güçlüğü sebebiyle takip hesaplarında bakiyesi bulunan müşterilerimize büyük bir ödeme kolaylığı sağlamıştır. Ödeme kolaylıklarından faydalanmak isteyen müşterilerimizi şubelerimize bekliyoruz.''

# açıklama # kredi # ekonomi # türk # üretici # çiftçi # Tarım # ziraat # borç # ödeme # çiftçi borçları # çiftçi borç