Elektrik faturaları hükümetin gündeminde

Elektrik faturalarına yönelik tepkiler hükümetin de gündeminde… Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “gelen talepleri değerlendiriyoruz” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza fiyatları düşürecek yeni düzenleme için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Elektrik faturalarına yönelik tepkiler üzerine Hükümet, fiyatları düşürmeye yönelik yeni düzenlemenin sinyalini verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, fiyatları düşürmeye yönelik çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Dağ, çalışmada, kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili düzenlemeler olacağına işaret ett:

- Şu anda enerji bakanlığı çalışma yürütüyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak. Topyekûn hem sınırın yükseltilmesi olur hem de vergiyle ilgili durumlar olabilir hem de sübvanse durumuyla ilgili olabilir. Bu bütçe ile birlikte değerlendirme yapılacak bir pozisyon

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Elektrikte kademeli tarifede 210 kilovat saat sınırının uygulanmaya başlandığını hatırlatan Dönmez, indirimli tarifeden yararlanmaya dönük çeşitli sosyal kesimlerden gelen taleplerin değerlendirildiğini söyledi:

- STK'lardan, küçük işletmelerden, esnaftan gelen talepler var. Bunlara ilişkin farklı tarife grupları oluşturulabilir mi diye çalışıyoruz. Hem bakanlığımız hem de enerji piyasası düzenleme kurumu bu talepleri değerlendiriyor. Henüz net bir şey ortaya çıkmadı, çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız.

# ak parti # elektrik # hükümet # enerji # Hamza Dağ # fatura # elektrik faturası