3600 ek gösterge için gözler 16 Şubat’ta

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek göstergede ilk toplantı 16 Şubat’ta yapılacak. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, toplantı Çalışma Bakanlığı’nda olacak. İlk toplantıda Bakanlık yetkilileri ek gösterge ile ilgili Memur-Sen’e sunum yapacak.

3600 ek gösterge için gözler ilk toplantıya çevrildi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar başlıyor. Ulusal Kanal’ın memur konfederasyonu kaynaklarından edindiği bilgilere göre, ilk toplantı 16 Şubat Çarşamba günü yapılacak.

Toplantını adresi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olacak. İlk toplantıda Bakanlık yetkilileri Memur-Sen konfederasyonuna çalışmalarla ilgili bir sunum yapacak.

Sunum ardından da karşılıklı müzakereler başlayacak. İlk görüşmede sonra yapılacak toplantıların takvimi de belirlenecek.

Bakanlığın çalışmalarını tamamladığı taslağa göre, kademeli geçiş ile kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapı dikkate alınarak ek göstergeler hazırlanacak.

Ek gösterge artışı noktasında da bütüncül bir puan artışı yanında, ilk defa ek gösterge hakkından yararlanacak kadroların oranlarının belirlenmesi de amaçlanıyor.

Göstergenin kimleri kapsayacağı ise merak konusu. Memur konfederasyonları ayrım gözetmeksizin tüm çalışanların 3600’den faydalanmasını istiyor.

# güvenlik # ulusal kanal # 3600 ek gösterge # Ulusal # işçi # Çalışma Bakanlığı # sendika # 16 Şubat # memur # emekçi # kanal