Rusya ABD Büyükelçi Yardımcısını sınır dışı etti

Rusya ve ABD arasındaki gerilimde sıcak saatler yaşanıyor. Rusya, ABD’nin Moskova Büyükelçi Yardımcısını sınır dışı etti. Öte yandan Moskova, güvenlik garantilerine ilişkin Washington’a yazılı yanıtını iletti. Yanıtta, Rusya’nın Ukrayna'yı işgal planı bulunmadığı vurgulanırken, tüm Amerikan güçlerinin Orta ve Doğu Avrupa'dan çekilmesi istendi.

Rusya, ABD Büyükelçisi Yardımcısını sınır dışı etti.

Rus Haber Ajansı RIA Novosti'nin ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'ne dayandırdığı habere göre, Rusya, ABD Büyükelçi Yardımcısı Bart Gorman'ı ülkeden gönderdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da sınır dışı kararını doğruladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Rusya'nın bu eylemini provoke edici ve gerilimi tırmandırıcı bir adım olarak görüyoruz ve yanıtımızı hazırlıyoruz" denildi.

Öte yandan Rusya, güvenlik garantilerine ilişkin Washington’a yazılı yanıtını iletti. Yanıtta, Rusya’nın Ukrayna'yı işgal planı bulunmadığı vurgulanırken, tüm Amerikan güçlerinin Orta ve Doğu Avrupa'dan çekilmesi istendi.

11 sayfalık mektupta, Ukrayna çevresinde gerilimi azaltmak için Kiev'in Minsk Anlaşmasına uyması, Ukrayna'ya silah sevkiyatının durdurulması gerektiği vurgulandı.

Mektupta, "ABD'nin, güvenliğimizin yasal garantileri konusunda hazır olmaması durumunda, askeri-teknik tedbirler uygulamak zorunda kalacağız" ifadelerine yer verdi.

# abd # rusya # Ukrayna # silah # güvenlik # haber # büyükelçi # avrupa # işgal # elçi # rus büyükelçi