''PKK Şam'da eylem yaptı'' iddiası yalanlandı

Terör örgütü PKK’nın Türkiye ile Suriye arasına nifak sokma girişimi geri tepti. Şam’da PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine gösteri yapıldığı yönündeki iddialar, Suriye tarafından yalanlandı. Suriye Enformasyon Bakanlığı Müsteşarı Bessam Abu Abdullah, böyle bir eylemin olmadığını, Şam’da kimsenin böyle bir şeye cesaret edemeyeceğini belirtti.

" PKK, Şam'da gösteri yaptı" iddiası, Suriye Enformasyon Bakanlığınca yalanlandı.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Rojava Network adlı sosyal medya hesabı, PKK yandaşlarının, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması talebiyle Suriye'nin başkenti Şam'da gösteri yapıldığını duyurmuştu.

" TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINA NİFAK GİRİŞİMİ"

Suriye Enformasyon Bakanlığı Müsteşarı Bessam Abu Abdullah ile görüşen Prof. Dr. Mehmet Yuva, böyle bir eylemin olmadığını, Şam’da kimsenin böyle bir şeye cesaret edemeyeceğini belirtti.

Suriye halkının Şam sokaklarında böyle bir gösteriye izin vermeyeceğini vurgulayan Yuva, Türkiye ile Suriye arasında kışkırtma girişimine dikkat çekti.:

İddialar külliyen yalan. Çok eski fotoğraflar ve görüntüler kullanılıyor. Böyle bir şeye hiç kimse cesaret edemez. 10 Suriyeliden 9’u ABD ve İsrail’den daha çok PKK’dan nefret eder. Son dönemde Suriye’nin kuzeyinde ürünlerini PKK’ya kaptırmış olanlar var, PKK’nın çocuklarını kaçırdığı ve zorla savaştırdığı aileler var, ekinlerini PKK’ya satmak istemeyen çiftçilerin IŞİD’çi ilan edilip hapse atılması var. Çok büyük nefret var. Bu tür haberlerle Türkiye ile Suriye’nin arasını açmak istiyorlar. Daha önceden de eski görüntüler kullanılarak böyle bir provokasyon yapıldı.
# abd # türkiye # pkk # suriye # YPG # terör # eylem # abdullah öcalan # şam # son # medya # kışkırtma # mehmet yuva # Suriye Enformasyon Bakanlığı # Bessam Abu Abdullah