Sağlık çalışanları zam bekliyor

Sağlık çalışanları hükümetin zam sözünü tutmasını istedi. Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Memur Sen konfederasyonuna bağlı Sağlık Sen üyeleri de İzmir’de hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Sağlık çalışanları 80 gündür ücret zammını bekliyor. Emekçiler AK Parti iktidarından ücret artışını içeren teklifin bir an önce Meclis gündemine getirilmesini istedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, emekçilerin taleplerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletti. Kahveci, “başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının ücretlerin arttırılması ile ilgili düzenlemenin bir an önce görüşülerek TBMM’de yasalaşmasını istedik” dedi.

Sağlık İş kolundaki yetkili sendika olan Memur Sen de İzmir’de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. İzmir 2 Numaralı Şube Başkanı Ekrem Özdemir, hükümete; “80 gündür neyi bekliyorsunuz” diye sordu:

- Tüm sağlık çalışanlarına zam yapılması teklifi Sağlık komisyonunda 2 ayı geçmesine rağmen hala bekliyor.

- Pandemi döneminde alkışladığınız hekim ve sağlık çalışanları bu zammı hak etmiyor mu? (…) Sağlık-Sen olarak buradan bir defa daha çağrıda bulunuyoruz; değerli yetkililer, sağlık emekçilerinin sorunlarını görmezden gelmeyin, ötelemeyin, yok saymayın. Çözün!

Hekimler de bir an önce Meclis’te bekleyen teklifin kanunlaşarak sağlık çalışanlarının hakkının teslim edilmesini istedi.

# sağlık # türkiye # ak parti # parti # tbmm # türk # haber # zam # emek # memur zammı # Sağlık Çalışanları