Doğal gaz desteğine başvurular başlıyor

Yüksek elektrik faturalarıyla ilgili gözlerin çevrildiği Bakanlar Kurulu'ndan indirim çıkmadı. Toplantı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan elektrik faturalarında yeni düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Tarıma destek ve gübrede indirim kararını açıkladı. Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ticarethane grubunda yer alan esnaf için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üzerinde çalışıldığını belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelere doğal gaz desteği için başvurular 18 Şubat’ta başlıyor. Ödemeler ise mart ayının ikinci haftasından sonra verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca ihtiyaç sahibi hanelere yönelik başlatılan doğal gaz desteği için başvurular 18 Şubat’ta başlayacak.

Yardımdan yararlanmak isteyen haneler, e- Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Ödemeler, mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak.

Destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile bin 150 lira arasında olacak. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ek yapılacak.

Başvuru sonucu hak sahibi olan kişiler, PTT’ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

# ekonomi # destek # Devlet # doğal gaz # doğalgaz # fatura # ekonomik destek # doğal gaz faturası # doğal gaz desteği başvurusu # doğal gaz desteği