Tahtalı kayak Şemdinlili gençlerin vazgeçilmezi oldu

Hakkârililer kendi imkânlarıyla yaptıkları tahta kayaklarla doyasıya eğleniyor. Karlı tepelerdeki kayak etkinliği köylülerin eğlencesi haline geldi. Gençler tahta kayakların tanınması için festival düzenlemeyi planlıyorlar.

Tahta kayak etkinliği Şemdinlili gençlerin vazgeçilmez eğlencesi oldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aşağı Kayalar köyündeki gençlerin, kendi imkanlarıyla yaptıkları tahta kayaklarla karlı tepelerdeki kayak etkinliği köylülerin vazgeçilmez eğlencesi haline geldi.

İlçeye 23 kilometre uzaklıktaki köyde yaşayan ve dayanıklılığıyla bilinen dişbudak ağacından yaptıkları kayak takımlarıyla "beyaz çile"yi eğlenceye dönüştüren gençler, aktiviteyi sürdürüyor.

Köyde fırsat buldukça bir araya gelip yaklaşık 2 saatte tırmandıkları karla kaplı tepelerde "liyan" denilen takımı kayış ve iple ayaklarına sabitleyen gençler, kayarak köyün yakınına kadar iniyor.

Gençler, zaman zaman düşerek tehlike atlatsalar da bu eğlenceden vazgeçmiyor.

Tahta kayakların daha da tanınması için ilerleyen günlerde festival düzenlemeyi planlayan gençler, gelecek misafirler için atölyeye çevirdikleri bir evin giriş katında kızak ve kayak takımları üretiyor.

# Hakkari # festival # şemdinli # eğlence # tahta # spro