TÜRSAB Rus turist için harekete geçti

Batı'nın Rusya'yı hedef alan yaptırımları Türkiye için büyük turizm fırsatları yaratıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Rusya'ya yaptırım kararı alan ülkelere giden 17 milyon Rus turist için harekete geçti. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile görüştü. Ulusal Kanal'a konuşan Bağlıkaya, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Her yıl 40 milyonun üzerinde Rus turist, tatil için başka ülkeleri tercih ediyor. Hava sahasını Moskova'ya kapatan ülkelere giden Rus turist sayısı ise en az 17 milyonu buluyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Rus turistlerin Türkiye'ye yönelmesi için harekete geçti. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile görüşen TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ulusal Kanal'a konuştu.

Rusya'yı hedef alan yaptırımların ikili ilişkileri etkilememesi için görüştüklerini belirten Bağlıkaya, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi:

- Rusya'da halihazırda bulunan tur operatörleri ile ilgili işlerin devam etmesine yönelik görüşmeler sağladık. SWIFT yaptırımlarını konuştuk. Uluslararası uçuşlara yasak gelirse nasıl bir yol izleyeceğimize dair planlar yaptık. Görüşmelerimiz olumlu geçti.

UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ TÜRSAB'I HEDEF ALDI

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rus Büyükelçi ile görüşen Bağlıkaya'yı “TÜRSAB Başkanının sabah bizimle, sonrasında ise Rus Büyükelçi ile görüşmesi iki yüzlü politikanın göstergesidir” ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna elçisinin kendisini hedef alan sözlerini değerlendiren Bağlıkaya şu ifadeleri kullandı:

- Zaten Ankara'daydık. Ukrayna Büyükelçisi'nden de randevu talep edip görüşme sağladık. Savaş nedeniyle zor günler yaşıyorlar, o yüzden Ukrayna Büyükelçisi'nin açıklamalarını anlayışla karşılıyorum.
# ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # ulusal kanal # SWIFT # görüşme # yaptırım # rus # moskova # türsab # Türkiye Seyahat Acentaları Birliği # rus turist # Aleksey Yerhov # firuz bağlıkaya # Vasyl Bodnar